Kiat este în insolvență și face lucrări proaste pe drumurile județene. Mărișelul și Băișoara sunt două exemple


Firma Kiat este intens contestată de clujeni și de autoritățiile locale, pentru calitatea lucrărilor, dar Consiliul Județean Cluj susține că nu sunt probleme și nu are de ce aplica sancțiuni.  

Primarul din Mărișel,  Viorel Ghic, este unul dintre edilii care a criticat Kiat pent6ru calitatea lucrărilor de pe drumul care duce din Gilău până sus în Marișel. ”Kiat reface acum drumul județean 107P, care urcă spre drumul spre Mărișel. Au băgat ceva pietriș cu ceva praf sau nisip și acum l-au scos pentru că după ploi s-au făcut un noroi că alunecau mașinile pe drumul drept. Am reclamat și la domnul președinte Alin Tișe, care a amenințat că va rezilia contractul cu ei dacă nu fac drumul”, a spus primar Ghic. 

Cei de la Consiliul Județean Cluj spun că ”serviciile de proiectare și de execuție a lucrărilor au fost atribuite în baza Contractului subsecvent de proiectare și execuție de lucrări nr. 40/11.940 din 11.08.2011”. Atenția, anul 2011, adică acum 9 ani, iar lucrarea nu este terminată, contractul general fiind blocat circa 4 ani pentru că turcii au propus folosirea unor materiale neconforme.

În ciuda problemelor reclamate de primarul din Mărișel, conducerea Consiliului Județean Cluj anunță că ”până la ora actuală nu au fost aplicate sancțiuni, în condițiile în care lucrările nu sunt finalizate, ele fiind în plină desfășurare. Lucrările se află în termenele stabilite prin contract și au o durată de 24 de luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, la care se adaugă perioadele în care lucrările au fost suspendate în timpul sezonului de iarnă.

Menționăm că, la data încheierii Contractului subsecvent de proiectare și execuție a lucrărilor, SC Kiat Group Construct SRL nu era în procedură de insolvență. Actualmente, procedura de insolvență se află în desfășurare, astfel că această situație nu împiedică firma să își desfășoare acticvitatea”. 

SC Kiat Group Construct SRL execută lucrările de modernizare și reabilitare și pe drumurile județene DJ 107M Luna de Sus - Săvădisla - Băișoara - Buru - limită de județ Alba, DJ 109A Vultureni - Dealul Jurcii și DJ 150 Mociu - Frata - Viișoara - Câmpia Turzii.

Durata contractului pentru drumul din Mărișel este cea prevăzută în contract, respectiv 24 de luni de la emiterea ordinului de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, la care se adaugă perioadele în care lucrările au fost suspendate în timpul sezonului de iarnă. CJ Cluj nu a precizat când a fost dat ordinul de începere a lucrărilor.

Vezi mai jos video cu calitatea lucrărilor de pe drumul spre Băișoara, asfaltat acum 2 luni.

Comentarii Facebook