Județul Cluj e sub gunoaie! Deșeuri în zona de munte. Între timp, groapa de gunoi a Clujului e pe butuci

 

Zona de munte a județului Cluj este afectată serios de lipsa unei gropi de gunoi. Primăria din Gilău nici nu mai trece să adune deșeurile. 

 

Drumurile care duc la Tarnița și la Someșul Cald sunt adevărate gropi de gunoi. Oamenii care au cabane în zonă, dar și localnicii aruncă deșeurile, dar nimeni nu le mai ridică. În zona tomberoanelor, s-au format adevărați ”munți” de gunoaie.

 

Primăria Gilău nu își mai permite să facă o colectare săptămânală pentru că transportul deșeurilor într-un alt județ este mult prea scumpă.

 

Fotografiile sunt din zona Tarnița și Someșul Cald, dar lucrurile nu stau mai bine nici spre Băișoara.

 

Între timp, groapa ecologică de gunoi a Clujului este blocată, iar Consiliului Județean Cluj promite că va fi finalizată până în 2019. Președintele CJ Cluj, Mihai Seplecan, a spus că nu este treaba Consiliului să amenajeze o groapă temporară pâmă la finalizarea celei ecologice. 

 

Subliniez din nou faptul că, deşi nu Consiliul Judeţean Cluj este răspunzător de problema depozitării deşeurilor, din dorinţa de a acţiona în interesul general al ”comunităţii şi pentru a evita consecinţe ce ar putea lua proporţiile unui dezastru, vom sprijini în continuare orice demers legal şi care depinde de noi, dar totul în mod transparent şi legal”, a spus Seplecan, în luna iunie. 

Comentarii Facebook