Marti 14 Iulie

Boc vrea să extindă metroul clujean până în Sopor


Primarul Clujului, Emil Boc, a anunțat că va extinde linia de metrou de la Florești și în Sopor.

Nu exclud ca la un moment dat să fie inclusiv o linie de metrou până în Sopor, dar în a treia etapă. Acum așa principală este Mănăștur-IRA, dar apoi s-ar putea extinde pe orizontală”, a declarat primarul Emil Boc la un radio local.

Colonia Sopor se va dezvolta, dar încă nu are nici măcar o linie de autobuz, nu sunt trotuare pe stradă.

Acolo se va face un cartier cu 70.000 de locuitori. 

Sopor va fi un oraş în oraş, un orăşel în sine. Cât Mănăşturul pe vremea comuniştilor, pentru că acum, cu extensia Câmpului şi altele, are peste 300 de hectare, iar Sopor undeva la 237 de hectare. În noul cartier vor locui între 50.000 şi 70.000 de oameni. Vom alege cei mai buni experţi care să vină se ne spună cât de largi să fie bulevardele, unde va fi loc de grădiniţă, de şcoală, etc. Facilităţile necesare omului cotidian trebuie să fie amplasat la maximum 20 de minute de mers pe jos. Nu să îşi ducă copilul din Sopor la grădiniţă în Mănăştur. Trebuie să eliminăm din trafic. Avem exemplu negativ Bună Ziua, construit de privaţi care nu au lăsat loc pentru aceste facilităţi. Vedeţi că ne străduim de 3 ani să lărgim strada. Vreau ca Sopor să fie un model de referinţă pentru România, un cartier ca la carte. Dacă laşi dezvoltarea doar în mâna privaţilor, care vin şi îşi fac fiecare bloc cum vor, pierzi din vedere ansamblul. Vom alege cei mai buni experţi”, a declarat primarul Emil Boc.

Accesul se va face pe o stradă de 18 metri lățime. Totul este însă la stadiu de dorință, pentru că nu s-a făcut nici PUZ ul.  

Comentarii Facebook