Judecătoarea Adina Lupea nu are acte de proprietate pe garaj. Tarcea: Noi nu le-am găsit!


Judecătoarea Adina Lupea nu are acte de proprietate pe garaj, la fel cum niciunul dintre proprietarii somați să își demolaze garajul pe strada Mureșului nu au un astfel de act. 

Noi nu am găsit niciun fel de document care să ateste această calitate, să fie intabulat garajul. Am făcut verificările înainte de a trimite somațiile pentru garaje. Noi facem toate aceste verificări în prealabil. Tocmai de aceea merge așa de greu, pentru că trebuie să facem toate verificările necesare. Nu am trimis somații de demolare a garajelor pe terenurile restituite în proprietate, revendicate sau pe terenurile unde sunt procese. La final vom interveni și acolo, dar deocamdată am trimis somație numai unde lucrurile sunt clare.

Nu am găsit niciun an în cazul doamnei în cauză. Nu am găsit niciun fel pe garajele din toata zona aceea cu acte speciale. Nu fac referire la doamna judecător, dar noi nu am găsit niciun fel de document în această direcție (n.red. că ar fi proprietate privată terenul) și am făcut toate verificările”, a declarat Dan Tarcea, viceprimarul Clujului.

Demolarea garajelor de pe strada Mureșului au început deja

Discuțiile au început în luna noiembrie, când judecătoarea a atacat prima dată la aflarea veștii că garajele din Mărăști vor fi demolate. ”Din minunățiile noului nostru reales primar, Emil Boc! Dețin în proprietate un garaj, situat pe str. Mureșului din Cluj-Napoca. La apartamentul unde sunt coproprietară cu mama și fratele meu. Garaj înscris în cartea funciară. Garaj pentru care plătim impozit anual.

Ne-am pomenit cu o somație de demolare, fiindcă în caz contrar îl va demola Primăria, la suma de 4.100 de lei, și ceva, pe cheltuiala noastră. Nu numai noi, toți proprietarii de garaje din zonă. 

Domnul Boc, se aude? Faceți ceva exproprieri în zonă și nu știm noi? Cum să îmi demolați garajul care e pe numele meu și în proprietatea mea, înscris în CF, și pentru care de 30 de ani plătesc impozit anual? Și nu numai că nu ne despăgubiți, ne amenințați și cu cheltuieli de demolare! Nu aveți noțiunea constituțională de proprietate privată?”, a scris atunci Lupea.

Primarul Emil Boc a declarat că este vorba despre o construcție cu caracter temporară și se poate demola. ”Nu are decât să îl mute pe un teren privat. După cele 120 de zile de la somație, în martie 2021, voi emite dispoziția de primar pentru demolarea garajelor de pe amplasamentele somate, iar cei care nu le vor desființa, nu vor mai primi un loc de parcare cu abonament de la Primărie”, a subliniat atunci primarul Emil Boc.

Această declarație este acum atacată de judecătoarea Lupea. Termenul de demolare este finalul lunii martie. Cu toate acestea, se pare că lucrurile vor fi blocate pentru că este foarte probabil ca judecătoarea să pornească acțiuni în justiție, care vor bloca totul.

Emil Boc atacat DUR de un judecător pe tema demolării garajelor din Mărăști: E șantaj și expropiere forțată

Comentarii Facebook