Cluj: A început demolarea garajelor Între Lacuri - VIDEO


Primăria Cluj-Napoca a început demolarea garajelor de pe strada Mureșului, din cartierul Între Lacuri.

Viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, a declarat pentru Știri de Cluj că aceasta este a doua etapă de demolare a garajelor de pe strada Mureșului.

Este etapa a doua a demolării din cartierul Între lacuri. Acolo, am demolat anul trecut 352 de garaje și anul acesta mai demolăm încă aproximativ 160 de garaje. Toate garajele sunt pe domeniul public. Niciunul nu este intabulat și autorizația de construire pentru garaje a fost provizorie. Scrie în autorizație că beneficiarul la slicitarea Consiliului Local, a celui care a emis autorizația, are obligația să își demoleze garajul”, a explicat Dan Tarcea.

În Cluj au fost demolate deja 1500 de garaje în cartierele Mănăștur, Între Lacuri și Gheorgheni. ”În noiembrie 2020, am trimis somație la 925 de proprietari de garaje (n.red. le includ și pe cele de pe strada Mureșului), pentru demolarea acestora. Somațiile expiră în luna martie. Acestea sunt de demolare voluntară, dar dacă cineva nu dorește să își demoleze garajul voluntar, vom interveni acolo cu firma cu care avem contract în această direcție. 

Majoritatea garajelor sunt construite cu autorizații provizorii, în regim demontabil și există specificația că proprietarii să accepte demolarea când se cere. Dacă există alte documente pe baza cărora au fost emise autorizațiile nu știm, noi nu le-am găsit. Acolo unde au fost emise autorizații de demolare au fost respectați toți pașii”, a mai spus Dan Tarcea.

Garajele din Cluj-Napoca sunt construite cu caracter provizoriu

Aceste garaje nu se mai încadrează în ceea ce vrem noi să facem. Prin demolarea garajelor creștem spațiul de parcare. La 3 garaje, facem 4 locuri de parcare. Zona va arăta diferit. În cartierul Între Lacuri, unde am demolat 325 de garaje, puteți vedea că zona arată diferit. Am reușit să extindem spațiile verzi, să creăm un loc nou de joacă pentru copii, am realizat un loc îngropat de depozitare a deșeurilor. Am plantat arbori. Am crescut și numărul de parcări și am crescut spațiile verzi”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea.

Marea majoritate a garajelor din Cluj-Napoca sunt construite cu autorizații emise cu caracter provizoriu în regim demontabil, în care există specificația de demolare. Dacă există cumva un alt timp de autorizație, pe care noi nu l-am găsit, atunci vom lua măsuri. Dacă există o altă hotărâre a instanței de care noi nu știm, vom vedea. Azi sunt aceste autorizații provizorii”, a mai precizat Dan Tarcea.

Comentarii Facebook