Emil Boc atacat DUR de un judecător pe tema demolării garajelor din Mărăști: E șantaj și expropiere forțată


Judecătorul Adina Lupea, de la Curtea de Apel Cluj, îl atacă dur pe primaru Clujului, Emil Boc, pe care îl acuză că îi demolează ilegal garajul și că o șantajează.

Cand imi darami cu japca o proprietate inscrisa in cartea funciara, iar inainte ma santajezi ca daca nu o daram pe cheltuiala mea, nu primesc loc de parcare, in limbaj juridic se traduce: Distrugere, abuz in serviciu, santaj si amenintare (pana la santaj). Ceea ce poate imbraca forma unei plangeri penale.

Nu vrem sa vorbim de expropriere fortata, o sa vorbim la parchet.

Ce vroiam sa va mai spun. Intre timp si de cand am scris de garaje am fost contactata, pe diverse cai, de simpatizanti ai unui partid (o sa il ghiciti singuri) sa imi spuna ca sunt o refractara. Ca ma opun la frumos. Ca nu sunt ecologica, Ca nu doresc dezvoltarea urbei si nu visez parkinguri. Ca sunt garajele inestetice, toti sunt iubitori de frumos si natura. Ca nu vad la ce ma opun. Ca ei isi vand masina ca vor sa mearga cu bicicleta, ca sunt ecologisti. Le-am zis ca daca sunt asa de ecologisti, sa o duca pe ea, masina, la casat, pe gratis, ca daca o vand nu e nicio scofala, fiindca el, cumparatorul, va circula cu ea si va polua in continuare. Niciunul insa nu a avut nimic de zis cand am spus ca e vorba de o expropriere fortata. Nu se baga in de astea, ei sunt superiori, doresc frumosul, doresc ca oamenii sa renunte la ce ii deranjeaza pe ei...

Insa daca ii intrebi , parte in parte, daca ei vor sa renunte la proprietatile lor in numele omenirii si a planetei verzi, isi gasesc scuze si dispar ca in ceata. Ca doar e mai comod sa le spui altora sa renunte la proprietate, cand tu nu ai face niciun pas in acest sens fara bani”, a scris judecătorul Adina Lupea.

Discuțiile au început în luna noiembrie, când jduecătoarea a atacat prima dată la aflarea veștii că garajele din Mărăști vor fi demolate. ”Din minunățiile noului nostru reales primar, Emil Boc! Dețin în proprietate un garaj, situat pe str. Mureșului din Cluj-Napoca. La apartamentul unde sunt coproprietară cu mama și fratele meu. Garaj înscris în cartea funciară. Garaj pentru care plătim impozit anual.

Ne-am pomenit cu o somație de demolare, fiindcă în caz contrar îl va demola Primăria, la suma de 4.100 de lei, și ceva, pe cheltuiala noastră. Nu numai noi, toți proprietarii de garaje din zonă. 

Domnul Boc, se aude? Faceți ceva exproprieri în zonă și nu știm noi? Cum să îmi demolați garajul care e pe numele meu și în proprietatea mea, înscris în CF, și pentru care de 30 de ani plătesc impozit anual? Și nu numai că nu ne despăgubiți, ne amenințați și cu cheltuieli de demolare! Nu aveți noțiunea constituțională de proprietate privată?”, a scris atunci Lupea.

Primarul Emil Boc a declarat că este vorba despre o construcție cu caracter temporară și se poate demola. ”Nu are decât să îl mute pe un teren privat. După cele 120 de zile de la somație, în martie 2021, voi emite dispoziția de primar pentru demolarea garajelor de pe amplasamentele somate, iar cei care nu le vor desființa, nu vor mai primi un loc de parcare cu abonament de la Primărie”, a subliniat atunci primarul Emil Boc.

Această declarație este acum atacată de judecătoarea Lupea. Termenul de demolare este finalul lunii martie. Cu toate acestea, se pare că lucrurile vor fi blocate pentru că este foarte probabil ca judecătoarea să pornească acțiuni în justiție, care vor bloca totul.

Comentarii Facebook