Ion Iliescu susține că România nu va avea probleme cu Rusia: ”Am avut o înțelegere cu Putin”



Fostul președinte al României, Ion Iliescu, a precizat că situația din Ucraina nu va afecta România, acesta precizând că există o înțelegere cu Vladimir Putin.

"Noi am avut o anumită înţelegere chiar cu Putin în legătură cu normalizarea relaţiilor dintre ţările noastre. Nu-şi pot permite să treacă dincolo de nişte limite. Ei păstrează anumite reticenţe în legătură cu Moldova şi cu Transnistria, dar nu-şi pot permite mai mult. Iar ancorarea noastră în alianţa militară NATO şi alianţa politică europeană ne asigură securitate şi stabilitate", a spus Ion Iliescu într-un interviu pentru Adevărul.

Iliescu recunoaște însă că situația din Ucraina este una îngrijorătoare.

"Evoluţia situaţiei din Rusia, destrămarea ca atare a statului rus, a generat procese interne ce au condus şi la o stare negativă a situaţiei economico-sociale din ţară. Şi toată această răbufnire a ruşilor în legătură cu Ucraina se datorează acestei stări de spirit. Acolo e o afacere internă, vorbim de fosta URSS, Ucraina a fost prima structură a statului rus şi ei se folosesc de aceste precedente istorice. Sigur, e o evoluţie negativă care pentru noi e îngrijorătoare întrucât se află în vecinătate", a mai precizat fostul președinte.

Comentarii Facebook