Iohannis salută tentativa de demitere a lui Dragnea: Merită reluată

Președintele Klaus Iohannis a a lăudat tentativa de schimbare a lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Încercarea merită reliată şi sper că opoziţia va reuşi", a spus Klaus Iohannis.

Opoziţia trebuie să susţină o moţiune de cenzură şi sper să o facă”, a spus preşedintele, cu ocazia lansării în dezbatere publică a rezultatelor proiectului ”România Educată”.

Șeful statului a spus că s-ar putea prezenta la ședințele de Guvern pentru a nu fi adoptată o OUG pentru aministie și grațiere.

Ceea ce vedem în ziua de azi, în circul politic, s-a pus rar problema valorilor și a integrității în ultimii 30 de ani și ne dăm seama că s-a greșit profund. O societate e atât de bună. Eu m-am săturat de atâția penali și infractori în vârful polticii românești. Dacă vrem altceva, trebuie să acționăm. O școală fără valori nu are valoare. Am ajuns în această situație pentru că am lăsat totul la voia întâmplării. Cred că putem mai bine. Dacă nu aș fi convins că putem mai mult de atât, nu aș sta aici”, a spus Klaus Iohannis.

PSD este eminamente politizatorul sistemului educaţional. O eroare fundamnetală, pentru că părţi importante ale sistemului educaţional trebuie să fie depolitizate. Managementul trebuie făcut de profesionişti. Directorul trebuie să fie un om care are capacitatea să gestioneze bine o şcoală. Atât. Şi atunci trebuie elaborate criterii pentru asta. (...) Dacă un director bun este pesedist, în niciun caz nu trebuie scos din sistem numai pentru că este pesedist. Dar nu trebuie să ajungă director doar pentru că este pesedist", a declarat Iohannis.

Comentarii Facebook