Iohannis la Cluj: România se va implica economic în Republica Moldova

 

Președintele Klaus Iohannis a declarat la Cluj că România a greșit abordarea de susținere a Republicii Moldova. 

 

Am analizat relațiile pe care România le-a avut cu Republica Moldova și am ajuns la concluzia că trebuie să schimbăm paradigma. Nu vreau să se înțeleagă că ne îndepărtăm de relația privilegiată și istorică pe care o avem cu Republica Moldova. 

 

Romania are dreptul să păstreze o relație specială, dar trebuie să aibă și un fundament solid. Acesta trebuie să fie unul instituțional. România vrea și trebuie să sprijine Moldova, trebuie să sprijine instituțiile din Moldova să fie mai puternice și economia prin trimiterea de investiții, cum ar fi în energie, pentru a ușura legătura cu unicul frunizor (n.red Rusia). Noi vom spijini Moldova pentru a deveni mai stabilă și mai performantă, dar numai instituții și nu anumite persoane din Moldova. În trecut au fost sprijinite anumite persoane în loc să fie sprijinite instituțiile moldovenești. 

 

Vrem să colaborăm în interesele cetățenilor moldoveni prin mecanisme performante și eficiente. Este calea prin care să le arătam cetățenilor că România nu vrea să ocupe, ci să ajute”, a răspuns președintele Iohannis, la întâlnirea de la Cluj cu studenții de la UBB. Șeful statului a fost întrebat ce va face România în contextul actualelor schimbări politice din Republica Moldova.

 

Klaus Iohannis a participat, în calitate de invitat, la o dezbatere a Grupului de Reflecție și Analiză Internațională CITADEL, cu tema ”Contribuția României la consolidarea construcției europene”.

Comentarii Facebook