Benzi reversibile pe Moților sau sens unic? Banda unică pentru autobuze sau comună?

 

Primăria anunță o mare dezbatere publică în luna decembrie în care vor fi prezentate o serie de variante de modificare a traficului din Cluj-Napoca.

 

Sunt lucruri pe care le vom avea în bugetul pentru 2017 prinse cu nume și prenume, de la lucruri simple care se pot face în prima parte a anului, la lucruri care pot dura un an sau doi.

 

La lucruri simple mă gândesc la benzile dedicate transportului în comun. Aceste lucruri se pot face. Azi avem măsurători care se fac în teren. Până în 27 noiembrie se culeg date în trafic pentru mai multe locații, pentru ceea ce înseamnă liniile dedicate de transport în comun pe banda est - vest, din Mănăștur și până în Mărăști.

 

În perioada 28 noiembrie - 4 decembrie, aceste date care se culeg în trafic, adică de exemplu să vedem dacă e nevoie să facem interzicerea virajului la dreapta pe strada Regele Ferdinand când venim de la Sora, vor fi stocate. Asta este marea provocare. Comisia de monumente nu a acceptat să facem o bandă în plus de la Sora și până la intersecția cu Regele Ferdinand, spunând că se îngustează prea mult trotuarele. Nu putem trece peste acest aviz. Ne-au recomandat două soluții: să interzicem virajul la dreapta de la Sora, în afara transportului în comun, sau, propunerea noastră, ca acest tronson din Mărăști și până în Mănăștur să funcționeze la comun, permițându-se virajul a dreapta. Se fac măsurători.

 

De asemenea se analizează dacă e oportun să se facă sensuri unice pe Moților sau să se mențină sensurile actuale. Din nou se fac măsurători științifice.

 

În perioada 12 - 16 decembrie se vor prezenta aceste variante de simulare într-o dezbatere publică și apoi Primăria va lua o decizie, pe baza datelor luate la orele de vârf. Specialiștii ne vor spune dacă pe Moților se fac sensuri unice sau nu, dacă trebuie benzi reversibile sau nu, ne vor spune dacă aceste benzi pentru transportul public trebuie să fie permanente sau între anumite ore. Răspunsurile le vom avea în teren și măsurând traficul”, a declarat primarul Emil Boc, joi seara la emisiunea Știri de Cluj LIVE. 

 

Boc, despre nevoia de bani pentru centura de SUD: Clujul primește de la București de 6 ori mai puțini bani decât oferă



Vă reamintim că atacurile la persoană, comentariile cu injurii sau amenințări vor fi cenzurate automat. Vă rugăm să păstrăm un spațiu de dezbatere civilizat!

Comentarii Facebook