Iohannis, după întâlnirea cu Francois Hollande: Relaţia cu Franţa reprezintă o prioritate de prim rang Iohannis, după întâlnirea cu Francois Hollande: Rela



Președintele Klaus Iohannis l-a primit, marți, pe omologul său francez, Francois Hollande, într-o vizită oficială de stat la Palatul Cotroceni, iar apoi, cei doi șefi de stat au susținut o declarație de presă.

"Putem spune că avem un parteneriat strategic intensificat, lucrăm la aceste relaţii foarte strâns", a precizat Klaus Iohannis

"Relaţia cu Franţa reprezintă o prioritate de prim rang pentru România", a spus preşedintele Iohannis, adăugând că relaţiile dintre cele două ţări se bazeză pe încredere şi sunt orietate către rezultate, potrivit realitatea.net.

"Împărtăşim aceeaşi viziune despre dezvoltarea parteneriatului dintre cele două ţări. Dimensiunea economică şi cooperarea bilaterală vor primi un impuls suplimentar. De asemenea, am covenit să diversificăm relaţia noastră în domenii precum inovarea şi cercetarea ştiinţifică", a afirmat șeful statului.

Iohannis și Hollande au mai vorbit și despre summitul de la Bratislava, în care se va dezbate viitorul Uniunii Europene, precum şi despre priorităţile UE: securitatea internă a Uniunii, creşterea economică şi crearea de locuri de muncă, în special pentru tineri.

"România va participa activ pentru găsirea de soluţii constructive şi pragmatice în ceea ce priveşte Uniunea Europeană", a declarat Iohannis.

Comentarii Facebook