Duminica 27 Septembrie

Iohannis, despre REFERENDUM: A câştigat România europeană, în care hoţii stau la puşcărie nu în fruntea statului


Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni că votul de la europarlamentare şi referendum arată că românii vor în Europa, unde hoții stau la pușcărie.

Peste 6 milioane de români au spus da la referendumul pe care l-am convocat pentru viitorul României şi au dat astfel o lecţie dură populismului, demagogiei şi discursului anti-european şi antijustiţie promovat în campanie şi nu numai de PSD. Ieri a câştigat România europeană, în care hoţii şi infractorii stau la puşcărie nu în fruntea statului. Mobilizarea românilor din ţară şi străinătate a fost impresionantă. Votul de azi ne arată că democraţia s-a maturizat, că înţeleg ce armă puternic este votul”, a declarat Klaus Iohannis.

Nimeni nu este şi nu trebuie să fie mai presus de lege. Acest lucru nu a fost doar acceptat. Nimeni nu poate folosi guvernararea în România în interes propriu. Şi pentru asta PSD-ul a primit votul de blam. De azi începe schimbarea în bine în România. Avem, din păcate, multe de reparat după dezastrul produs de PSD în doi ani şi jumătate, nu numai în domeniul justiţiei, dezastrul din economie, sănătate, educaţie. Avem mult de lucru", a mai spus șeful statului.

Despre organizarea votului din Diaspora, Klaus Iohannis a spus că: ”Este însă inacceptabilă bătaia de joc a autorităţilor la adresa românilor din Diaspora. Românii au fost supuşi unor noi umilinţe din partea unor guvernanţi incapabili să înţeleagă că rolul lor e să fie în sluja cetăţeanului, nu împotriva lui. Eu cer ca după incidentele grave din 2014 care s-au repetat ieri să ia măsuri urgente pentru ca românii din Diaspora să poată vota în condiţii normale, fără a sta ore în şir la cozi să poată vota”.

.

Comentarii Facebook