Iohannis despre BREXIT: Criza vine cu oportunităţi pentru România

 

BREXIT oferă oportunități României, a precizat președintele Klauss Iohannis la întâlnirea pe care a convocat-o alături de premierul Dacian Cioloş, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, şi liderii partidelor politice.

 

Este clar că UE are mult de lucru. Trebuie să redefinim proiectul european, să-l facem mai uşor de înţeles pentru cetăţeanul de rând. Nu a existat un proiect de ţară post aderare, iar acum este momentul să recuperăm. Este momentul unui nou proiect de ţară. Această criză numita brexit are oportunităţi pentru Romania. Vom avea grija sa iasă intarita din aceasta criza", a declarat preşedintele Iohannis.

 

Premierul ne-a asigurat ca impactul Brexitului asupra economiei romanesti nu e mare, nu e motiv de ingrijorare si va fi gestionat fara probleme majore. Am solicitat si primit informatii de la guvernatorul BNR ca impactul asupra monedei nationale e mic si gestionabil. Leul nu va avea probleme, ne-a asigurat guvernatorul BNR Am constatat consens politic intre liderii politici. Toti sunt de acord ca drumul Romaniei e in interiorul UE. Toti au fost de acord ca un atu important pentru Romania este stabilitatea tarii, faptul ca suntem o tara cu o crestere economica si toti au fost de acord ca acest atu nu trebuie pus sub semnul intrebarii din motive electorale”, a mai spus Iohannis.

Comentarii Facebook