Iohannis a ieșit public pentru a-l trage pe Ponta la răspundere: A ales cea mai proastă variantă VIDEO



Președintele Klaus Iohannis a ieșit public, după ce Camera Deputaților a votat pentru a respinge cererea procurorilor DNA de a începe urmărirea penală față de Victor Ponta, pentru a-și exprima nemulțumirile.

Într-un mesaj transmis de la Cotroceni, șeful statului susține că premierul avea trei variante în care putea acționa, acesta alegând-o pe cea mai proastă.

În loc să își dea demisia, ori să le spună parlamentarilor să își dea acordul pentru începerea urmăririi penale, premierul și-a folosit influența din Parlament pentru a scăpa, este de părere Iohannis.

Astăzi este o zi tristă pentru democrația din România. Prim-ministrul Victor Ponta a avut la dispoziție trei variante de reacție. Prima ar fi fost să demisioneze și să se pună la dispoziția justiției. A doua variantă era să-şi convingă colegii din majoritatea parlamentară să încuviinţeze urmărirea penală, să se pună la dispoziţia procurorilor şi a judecătorilor şi să dovedească că este, aşa cum spunea, nevinovat. Dacă aşa s-ar fi întâmplat, probabil nici nu l-aş fi suspendat din funcţie şi, cu siguranţă, împreună cu reprezentanţii justiţiei, s-ar fi găsit modalităţi de judecare pentru a lămuri foarte repede problema, fiindcă este una extrem de importantă. Prim-ministrul Victor Ponta n-a avut curaj să facă acest lucru. A ales în schimb a treia variantă, cea mai proastă, s-a folosit de influenţa pe care o are din calitatea de prim-ministru şi a solicitat majorităţii parlamentare să nu încuviinţeze urmărirea penală. Parlamentul a executat ordinul”, a spus președintele României.

Comentarii Facebook