Ioan Rus: Trebuie să legăm Moldova de Transilvania. Acolo sunt zone subdezvoltate

 

Ministrul de Transporturi, Ioan Rus, a declarat la Cluj că Guvernul trebuie să facă eforturi pentru a lega estul țării și Moldova de Transilvania și Occident.

 

Rus a spus că județele din Vestul României s-au dezvoltat puternic, iar în zona de Est sunt probleme. El a adăugat că în acea zonă nu sunt culoare europene de transport și acolo sunt mari producători industriali, care au nevoie de drumuri.

 

Pe autostradă noi avem de rezolvat toată ţara, când vom prioritiza în Programul Operaţional. Avem o problemă gravă cu tot ce înseamnă Moldova, dinamica de dezvoltare al judeţelor din Vestul ţării este mai mare decât a celor din Est, dacă nu facem nimic şi nu prioritizăm o legătură între Moldova şi Transilvania, judeţele de acolo se menţin la un nivel de dezvoltare scăzut şi cu probleme sociale mari. Este inadmisibil pentru un stat naţional. Această legătură se poate face prin autostrada Braşov - Bacău şi una pe deasupra care merge de la Iaşi şi se opreşte pe Autostrada Transilvania. De îndată ce se termină dezbaterea publică a Masterplanului pe transport, şi vom avea Programul Operaţional, la finele lunii noiembrie, atunci prin acest program vor apărea şi prioritizările”, a spus Ioan Rus. 

 

Ca exemple a dat autostrăzile Bacău - Brașov și alta de la Iași la Târgu Mureș.

Comentarii Facebook