Ioan Rus ne avertizează: România va fi un imens șantier din 2015

 

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a declarat într-un interviu acordat Mediafax că România va fi un imens șantier din 2015.

 

Rus a declarat că ”priorităţile pe care România le are în acest moment, unde ar trebui să alocăm bani în principal, sunt învăţământul, pentru a avea un popor inteligent, iar a doua este sănătatea, pentru ca inteligentul să fie şi sănătos. A treia este infrastructura generală a României, ca suport al dezvoltării economice. Lucrurile care se întâmplă în primele două priorităţi nu sunt atât de vizibile, sunt în magazie, rezultatele se vor vedea în timp. Cea de-a treia prioritate se desfăşoară în vitrină, se vede imediat. În consecinţă, efectele pot fi pozitive sau negative. Ceea ce eu pot să spun este că, în acest moment, România are, pentru prima oară, un document strategic, Masterplanul General de Transport, şi sper că în următoarea lună să-l putem transforma într-un document de implementare, fie HG, fie lege, iar cu acordul CE să ne apucăm de treabă, să nu bâjbâim. Să nu facem studii de fezabilitate într-o zonă, dar care nu e pe culoarul acceptat de UE sau de noi.

 

Înainte să te apuci de treabă, vizavi de orice, întâi trebuie să ai un proiect pus pe hârtie. Suntem în situaţia în care vom depăşi ultrarapid faza cu hârtia, cu desenele, şi trecem la fapte. Avem proiecte în derulare, avem proiecte care acum se antamează şi, dacă vom obţine acordul, nu al tuturor forţelor politice, al majorităţii, cred că România va fi un imens şantier începând cu 2015, iar rezultatele se vor vedea în timp. Va avea efecte pozitive, nu negative, nu numai în legătură cu acest Guvern, ci în legătură cu toată lumea pentru că în Parlament vor fi şi oameni din celelalte partide care vor susţine. Noi am corectat în Masterplan, am ţinut cont acolo unde a fost justificat, de ceea ce a rezultat în urma dezbaterilor publice, a dezbaterilor din comisiile parlamentare de transport. Se naşte un document care nu aparţine doar actualului Guvern, aparţine clasei politice actuale care, încet-încet, ajunge la o concluzie, mai mult sau mai puţin unanimă, că trebuie făcut ceva. Sau că ceea ce ne-am propus să facem este corect din punctul tuturor de vedere”, a precizat Ioan Rus, conform Mediafax.

 

Drum expres de 400 de kilometri de la Turda la Halmeu

Comentarii Facebook