Sambata 3 Decembrie

Ioan Rus a fost avizat la Interne: Intrarea in Schengen este prioritatea zero


Clujeanul Ioan Rus a primit avizul comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului si are unda verde pentru a ocupa postul de ministru de Interne.

"Schengen este este probabil cel mai important obiectiv de politica externa a Romaniei. stiu ce eforturi s-au facut, stiu ce ar trebui sa facem, cu toate ca exista probleme, iar daca ne uitam in jur legat de migratia ilegala, probabil ca nu acesta este principalul factor pentru blocajul Romaniei. Printr-un efort de discutii bilaterale mai mare decat acum vom reusi sa deblocam acest proces", a declarat Ioan Rus, citat de NewsIn.

"Un obiectiv este intarirea competentelor autoritatilor locale. Vom face o analiza in perioada urmatoare, acest lucru se datoreaza unor probleme legate de legislatie, salarizare, numarul angajatilor. Vom vedea ce lucruri putem face astfel incat MAI sa devina la fel de competitiv cum ne dorim. Al doilea obiectiv este lupta impotriva coruptiei si aici vom avea in vedere o serie de lucruri legate de prestatia in sine a ministerului, colaborarea intre structurile ministerului si colaborarea cu alte structuri, precum ANAF. Un alt obiectiv este managementul integrat al frontierelor", a mai declarat Rus in comisii.

 

Guvernul Ponta mai trebuie sa treaca si de votul Parlamentului pentru a fi investit.

Comentarii Facebook