Investiție în Aquapark -ul de la Băile Someșeni. Ce sumă alocă Primăria Cluj-Napoca și ce beneficii are?

 

Consiliul Local Cluj-Napoca a fost de acord cu propunerea primarului Emil Boc de alocare a sumei de 350.000 de euro pentru viabilizarea terenului de la Băile Someșeni, unde urmează să fie construit un Aquapark.

 

Investiția totală în acest proiect va fi de 20 de milioane de euro și va fi făcută de persoanele care dețin terenul. 

 

Proprietarii sunt acum toți la un loc, cei care dețin terenul de la Băile Someșeni. Au dispoziție și dorință să intre în parteneriat cu Primăria pentru a realiza un Aquapark și modernizarea Băilor Someșeni. Primăria se va implica în asfaltarea drumului până acolo, în modermnizarea aleilor, iluminatul public și spațiul verde.

 

În schimbul acestei investiții, chiar și introducerea unei conducte de gaz până la teren, care poate ajunge până la 350.000 de euro, Primăria va primi tichete de intrare la Aquapark și la Băile Someșeni, pe care să le acordăm diverselor categorii, studenți, pensionari, în funcție de programul pe care îl are Primăria”, a spus primarul Emil Boc. 

 

Proprietarii terenului, în frunte cu liderul lor, avocatul Gidro Stanca, ”au finanțare, au terenul și mai aveau de negociat cu Primăria protocolul de asociere pentru infrastructură. Protocolul de asociere a fost aprobat acum de Consiliul Local, iar proiectul poate continua. În 2014 ar trebui să înceapă lucrările. Este un proiect de 20 de milioane de euro”, a mai spus Emil Boc. 

 

Consilierul local PSD Cluj, Claudia Anastase, a avut o obiecție la propunerea de asociere cu investitorii de la Băile Someșeni, spunând că nu este normal să fie favorizați anumiți investitori. ”Toți ar trebui să fie tratați egali”, a spus Anastase.

Comentarii Facebook