Duminica 20 Ianuarie

Intrarea în Cluj-Napoca dinspre Florești, mai aglomerată decât oricare din București - STUDIU de TRAFIC

 

Primarul Emil Boc a prezentat un studiu de trafic care sublinează necesitatea investițiilor realizate de Guvern, pentru a decongestiona traficul care intră în oraș dinspre Florești.

 

Zilnic dinspre Florești în Cluj-Napoca intră 58.660 de autoturime, mai mult decât în cea mai aglomerată intrare din București, unde sunt 54.135 de autoturisme”, a spus Emil Boc, citând un studiu prezentat în cadrul dezbaterii la care a participat și președintele Comisiei de Transportui din cadrul Parlamentului European.

 

 

 

Vezi AICI tot studiul prezentat de Emil Boc.

 

Principala soluție a Planului de Mobilitate Urbana Durabila Cluj-Napoca este realizarea centurii de la Gilău - Florești - Făget - Apahida, așa zisa Centură Metropolitană. 

 

In acest context, am primit confirmarea Ministerului Transportului - prin Secretarul de stat, Dl. Marcel Bolos - ca eforturile municipalitatii din ultima perioada privind includerea in Master-Planul General de Transport al Romaniei a Centurii metropolitane a Clujului s-au concretizat.

 

Astfel, in acest moment centura este inclusa in masterplan si va fi finantata din fondul de coeziune, in prima etapa de finantare. Estimam ca pentru acest proiect vom atrage 153 de milioane de euro. Sunt peste 60.000 de masini care intra zilnic in Cluj-Napoca dinspre Floresti. Aceasta centura este vitala pentru decongestionarea traficului unui oras in plina dezvoltare cum este Cluj-Napoca si va rezolva problema accesibilitatii la Autostrada Transilvania (A3).

 

Punctul de plecare al centurii este nodul A3 de la Gilau, continua paralel cu DN1 prin Floresti si iese la sensul giratoriu de la Cora, traverseaza DN1 printr-un pod urmand traseul Bucium - Faget - Selgros; intersecteaza astfel drumul spre Turda si ajunge la nodul de la Dezmir al centurii Valcele-Apahida. Primaria Cluj-Napoca va realiza bretelele de legatura ale acestei centuri metropolitane cu orasul prin Manastur, Zorilor si Gheorgheni”, a mai spus Emil Boc.

Comentarii Facebook