INSPECŢIA JUDICIARĂ a stabilit că PONTA a afectat independenţa justiţiei cu declarațiile despre Năstase

 

Inspecția judiciară a stabilit că premierul Victor Ponta ar fi afectat independenţa justiţiei prin declaraţiile sale date după sentinţa din cazul Adrian Năstase.

 

Potrivit unui raport al Inspecţiei Judiciare, care va fi prezentat astăzi către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), ar fi vorba despre ingerinţa politicului în sfera justiţiei.

 

Consiliul Superior al Magistraturii va discuta joi, 16 ianuarie, raportul inspecţiei judiciare privind declaraţiile lui Victor Ponta. 

 

CSM a sesizat Inspecția Judiciară, apreciind că afirmaţiile lui Ponta privind condamnarea cu iz politic a lui Năstase, sunt de natură să afecteze independenţa justiţiei, anunță Realitatea TV.

 

Ponta a precizat, după aflarea sentinței din dosarul Năstase, că fostul premier ar fi victima regimului Băsescu. ”Adrian Năstase este un condamnat politic şi o victimă a regimului Băsescu, în condiţiile în care preşedintele Traian Băsescu a instituit din 2005 prin Macovei şi Morar, principalii săi colaboratori, un sistem, inclusiv prin dosare penale, împotriva adversarilor politici”, a declarat, luni, premierul Ponta.

 

El a fost întrebat și dacă crede că justiția din România este una independentă și a răspuns: ”Nu, este o justiţie generalizantă şi greşită. Eu cred că, în mare parte, justiţia din România este independentă. Cred că – şi până la urmă ce s-a întâmplat astăzi la CSM a arătat capacitatea reprezentanţilor justiţiei de a nu se mai lăsa impresionaţi, intimidaţi de preşedinte, au ales pe cine au vrut ei – dar cred că unul din obiectivele personale ale lui Traian Băsescu a fost acela, din 2005 încoace, de a-şi doborî prin alte metode decât cele politice principalul adversar”.

 

De asemenea, Ponta a comparat cazul lui Adrian Năstase cu cel al fostului prim-ministru ucrainean Iulia Timoşenko.

 

Adrian Năstase a fost condamnat la 4 ani în dosarul Zambaccian.

Comentarii Facebook