Initiative legislative ciudate ce au trecut de Senat


Cateva legi mai ciudate dezbatute la Senat au fost adoptate fara dezbatere, pe banda rulanta, cateva initiative legislative.


Daca legile trec si de Camera Deputatilor angajatii de la stat ar fi concediati imediat daca refuza sa vorbeasca limba romana. Vor primi aceeasi sanctiune daca insulta in public, distrug sau inlatura o emblema, un drapel, o simpla insigna sau orice alt simbol al statului roman.

O alta initiativa care a trecut tacit de Senat propune acordarea unui tip nou de tichete, pe langa cele de masa. Este vorba despre tichetele de carte, cu o valoare de 100 de euro. De acesti bani, beneficiarii pot cumpara orice fel de carti, scrie realitatea.net

Un alt proiect se ocupa de copiii capsunarilor. Romanii care pleaca la munca peste hotare ar putea fi obligati sa lase la Serviciul de Asistenta Sociala numele persoanei care se ocupa de copiii ramasi in tara.

In momentul de fata in Romania sunt 350.000 de copii care au cel putin unul dintre parinti plecati la munca peste in strainatate.

Tot luni, Senatul a adoptat un proiect care presupune amenzi de pana la 25.000 de lei pentru afisarea pe masini, fara acordul proprietarilor, a unor materiale cu caracter pornografic sau obscen. Cum ar fi acei fluturasi, de exemplu, care fac reclama serviciilor de masaj erotic.

Comentarii Facebook