Înghesuială la UPU Pediatrie: Copiii bolnavi așteaptă 5 ore pentru un consult. Alin Tișe: „Îmi cer scuze mămicilor. Am cerut urgent măsuri”


După ce o mamă din Cluj a postat acum câteva zile un mesaj disperat, pe pagina sa de Facebook, după ce a trecut printr-un incident neplăcut cu cei doi copii ai săi. Femeia le-a cerut explicații celor din Consiliu Județean Cluj, după ce a stat ore întregi în sala de așteptare UPU Pediatrie din Cluj-Napoca. 

Citește și: „Stai 3-4-5 ore să aștepți, cu copilul cu febră 39-40 și încă nu intri”: Mamă din Cluj, indignată de situația de la UPU-Pediatrie

La o zi după ce presa locală a preluat mesajul mamei, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, în subordinea căruia de află Spitalul de Copii, și-a cerut scuze clujenilor.

O mare parte din sesizările pe care le-am văzut și eu sunt corecte și ele se adeveresc și aș începe prin a-mi cere scuze clujenilor, mămicilor pentru acest incident pe care l-au avut la Spitalul de Copii și vă asigur că am cerut urgent măsuri. Nu vreau să găsesc vinovații și să-i indic cu nume și prenume. Într-adevăr, există o problemă la Spitalul de Copii când numărul de pacienți crește în perioadele aglomerate. Noi grăbim construirea unui nou spital de copii, este prioritatea noastră și tot vorbim de nevoia unui nou spital de copii. Iată că se confirmă și de data asta. Dar, în esență, într-adevăr, reclamația se confirmă”, a declarat Alin Tișe. 

Acesta a încercat să dea și explicații legate de măsurile luate pentru evitarea aglomerării

Am cerut directorului să ia măsuri urgente. Această aglomerare pe care o avem sunt în anumite momente. Ieri am fost la UPU, eram curios ce se întâmplă, undeva la ora 14-15, poate chiar după, nu era aproape nimeni la urgențe. Majoritatea timpului nu e această aglomerație pe care o avem în anumite momente. Sunt weekend-urile când medicii de familie nu lucrează, atunci fiecare părinte ia copilul și merge la urgențe, apoi mini-vacanțele, apoi sărbătorile legale când totul e închis și urgențele deschise. Există majoritatea spitalelor din Cluj tratează pacienții și din alte județe. M-am uitat pe o statistică, din primele 10 spitale din Cluj 8 spitale au numărul de pacienți mai mare din afara județului Cluj”, a mai spus președintele Consiliului Județean Cluj. 

Alin Tișe, dă vina pe pacienții veniți din Bistrița-Năsăud

Dacă la urgențele din Bistrița s-ar face un tratament corespunzător și corect, nu ar mai ajunge bistrițenii la Cluj. Această creștere de pacienți din anumite momente ne pun în reală încurcătură pentru că spațiile de așteptare au fost insuficiente, numărul de personal nu îl putem suplimenta, e același număr de personal atât de sărbătorile legale, cât și în celelalte perioade. Am solicitat managerului și am decis să crească spațiul de așteptare prin repunerea în funcțiune a unor spații suplimentare, precum și a containerelor medicale pe care le avem în curte și au fost folosite în pandemie”, a fost una dintre „scuzele” înaintate de președintele Consiliului Județean Cluj. 


Comentarii Facebook