Proiectul de lege pentru testarea antidrog a elevilor se află în dezbatere în Parlament


Controversatul proiect de lege care prevede testarea antidrog a elevilor în școli intră în dezbatere în Parlament. 

Inițiativa legislativă pentru prevenirea traficului de substanțe interzise în școli, propusă de PSD, a stârnit dezbateri aprinse, atât din partea părinților, cât și din partea profesorilor. Proiectul prevede controale inopinante în școli, dar și la evenimente, controale ce vor fi efectuate de polițiști pentru ca elevii să fie testați antidrog.

Inițiatorii proiectului spun că există o problemă reală în sistemul de învățământ din România. Spre exemplu, unu din zece elevi de clasa a X-a consumă droguri în şcoli şi prin aceste testări antidrog se încearcă stoparea acestui fenomen.

Proiectul de lege se află în dezbatere la Comisia Juridică din Camera Deputaţilor

Este un proiect care a apărut după festivalul Saga, imediat după acele tragedii. Am văzut că cei din Parlament au venit cu diferite forme de act normativ pentru înăsprirea pedepselor, pentru pedepsirea cu închisoarea a consumului şi aşa mai departe. Însă, toată lumea tratează efectul consumului de droguri şi nu cauzele. La fel, vedem şi în acest proiect aceeaşi situaţie în care se vorbeşte despre testarea elevilor. Nu se precizează ce se întâmplă cu acei elevi care sunt identificaţi drept consumatori, dacă sunt exmatriculaţi, dacă nu”, a declarat Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Europol. 

Şi astăzi, în regulamentele de ordine interioară a unităţilor de învăţământ sunt prevăzute sancţiuni pentru prezenţa elevilor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive”, a mai transmis acesta, potrivit Antena 3 CNN. 


Comentarii Facebook