Incepe o noua campanie de combatere a capuselor si dezinsectie a domeniului public


Primaria Cluj-Napoca va demara, in perioada 8 - 26 august 2011, actiuni de combatere a capuselor si dezinsectie a domeniului public.

"A cincea etapa de dezinsectie se va desfasura intre orele 22.00 si 5.00. in cazul conditiilor meteorologice nefavorabile, durata prevazuta se va prelungi. Substantele folosite vor fi: K`OTRHINE - insecticid pentru combaterea adultilor si BIOLARKIM 14- insecticid pentru combaterea larvelor. Produsele mentionate se gasesc in Registrul National al produselor biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umana de catre Ministerul Sanatatii si fac parte din grupele Xn (gr. III) respectiv Xi (gr. IV) de toxicitate", precizeaza reprezentantii Primariei Cluj-Napoca.

De luni, 8 august, si pana in 26 august 2011, vor fi aplicate si tratamente pentru combaterea capuselor in zonele in care s-au semnalat muscaturi de capuse pe domeniul public, spatii verzi din jurul blocului, parcuri, zone verzi intens circulate sau destinate plimbarii animalelor de companie, locuri de joaca.

"Actiunea va avea loc dimineata, intre orele 5.00 si 10.00 si/sau seara intre 19:00 si 22:00. Substantele folosite pentru aceste tratamente sunt avizate de Ministerul Sanatatii si nu sunt toxice pentru cetateni. Pentru eficienta, activitatea de dezinsectie si combatere a capusei trebuie tratata in mod unitar, atat pe domeniul public,  cat si privat la nivelul localitatii, motiv pentru care facem un apel cetatenilor, asociatiilor de locatari/proprietari, agentilor economici si institutiilor de pe raza municipiului sa efectueze dezinsectia pe proprietati, cladiri, subsolul blocurilor, odata cu actiunea de pe domeniul public a Primariei Cluj-Napoca", se mai arata in sursa citata.

Dezinsectia este realizata de firma CORAL IMPEX, beneficiarul contractului de concensionare a serviciului de deratizare, dezinsectie si dezinfectie incheiat cu municipiul Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook