Începe demolarea garajelor în Grigorescu și Mănăștur. Somațiile s-au trimis către oameni


Primăria Cluj-Napoca a trimis somații de demolare a sute de garaje din Mănăștur și Grigorescu. 

Am somat toate garajele din icul de pe strada Paul Ioan și Donath (Grigorescu), dar și din zona Grigore Alexandrescu și Primăverii (Mănăștur). Le-am somat pe toate pe care am putut. Unde nu am putut soma, pentru că unele terenuri sunt puse în posesie, vom fi nevoiți să facem exproprieri”, a declarat pentru Știri de Cluj viceprimarul Dan Tarcea. 

Acesta a spus că pe strada Primăverii nr. 4, unde este Centrala Termică CT 19, este o platformă de 80 de garaje, de 1000 de mp, care este proprietate privată și care trebuie expropriată. ”Mai avem niște nuanțe tehnice de rezolvat. Noi trebuie să îi somăm pe clujeni și durează cel puțin 90 de zile această procedură (120 de zile la somațiile trimise iarna). Pe strada Primăverii va trebui să facem exproprierea, dar și aceasta va fi de durată”, a mai afirmat Dan Tarcea.

Viceprimarul a spus că în cele două zone menționate, strada Paul Ioan și Donath (Grigorescu), dar și din zona Grigore Alexandrescu și Primăverii (Mănăștur), vor fi realizate parcări la sol. ”Vom amenaja parcări în locul garajelor. Vom face și garaje pentru biciclete, cum sunt cele de pe Tulcea, cu telecomandă și cu un abonament de 52 de lei pe an. 

Din datele pe care le avem, după 1500 de garaje pe care le-am demolat până acum, am crescut locurile de parcare cu 22% și am crescut și spațiile verzi”, a mai spus viceprimarul Dan Tarcea. 

Somațiile trimise în februarie pot fi puse în aplicare în luna mai, când va începe și demolarea. Cei care refuză să își demoleze garajele, vor fi ”ajutați” Primărie, care va dărâma garajele în locul lor și le vor trimise facturile pentru această lucrare. 

Notificări  trimise în Noiembrie cu termen de demolare la începutul lunii martie: 

- Între Lacuri pentru 182 garaje

- Manastur (garaje adiacente str Calea Floresti) pentru 612 garaje

Total 794 garaje

Notificări trimise în Februarie:

288 în Grigorescu - zona Paul Ioan, Donath

370 în Manastur  - zona Primaverii, Grigore Alexandrescu

Total 658 garaje

Comentarii Facebook