Incepe constructia statiilor de transfer a deseurilor in Huedin, Gherla si Mihai Viteazu

 

Consiliul Judetean Cluj a avizat autorizatia de construire a celor trei statii de transfer deseuri, parte componenta a proiectului "Sistem de Management Integrat al Deseurilor in Judetul Cluj" finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Lucrarile urmeaza a se derula in baza contractului incheiat cu S.C. CONFORT S.A., valoarea acestuia fiind de 14.436.478,45 lei fara TVA. Contractul se refera la constructia a trei statii de transfer in localitatile Gherla, Huedin si Mihai Viteazu iar durata de executie a lucrarilor este de 12 luni de la data inceperii executiei.

Cele trei statii de transfer vor fi construite in urmatoarele zone:
- in Huedin, deservind partea de vest a judetului, având o capacitate de 11.695 t/an
- in Mihai Viteazu, deservind partea de sud a judetului, având o capacitate de 58.278 t/an
- in Gherla, deservind partea de nord-est a judetului, având o capacitate de 36.273 t/an.

Data inceperii executiei lucrarilor este 11.05.2012 iar perioada de notificare a defectelor este de 730 de zile. in momentul de fata, s-au finalizat lucrarile de predare a amplasamentelor pentru cele trei locatii ale statiilor de transfer si s-a realizat trasarea lucrarilor.

Constructia a trei statii de transfer in judetul Cluj este una din activitatile proiectului "Sistem de Management Integrat al deseurilor in judetul Cluj", proiect  in valoare totala de 255.354.025 lei fara TVA, derulat de Consiliul Judetean Cluj. Contributia nerambursabila a Uniunii Europene este de 195.854.510 lei fara TVA.

Constructia acestor statii de transfer reprezinta un pas important in implementarea proiectului privind sistemul de management integrat al deseurilor, fiind o etapa importanta in procesul de colectare a deseurilor de pe intreg teritoriul judetului Cluj.   

Comentarii Facebook