Nepotul lui Laszlo Tokes a amplasat la intrare in Cluj-Napoca un panou in maghiara, pe care scria "Bine ati venit!"


Nepotul lui Laszlo Tokes, Gergely Balazs, candidat la Primaria Cluj-Napoca din partea Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) a amplasat, miercuri, la intrare in oras dinspre Floresti un panou in romana, maghiara, germana si rromani.

"Aceasta inaugurare are la baza initiativa domnului Gergely Balazs, candidat la primaria municipiului Cluj din partea PPMT lansata in data de 15 martie cu ocazia zilei nationale a maghiarilor de pretutindeni catre domnul primar Radu Moisin.

Mentionam, ca este vorba de indicatoare alternative care vor fi amplasate pe marile panouri de reclama aflate in zonele limitrofe ale Clujului si vor cuprinde vechea stema a orasului, denumirea acestuia in trei limbi (romana, maghiara si germana), respectiv urarile de bun venit si la revedere in patru limbi (romana, maghiara, germana si rromani).

Organizatia locala a PPMT considera ca aceasta campanie de sensibilizare a opiniei publice va avea un efect pozitiv, si in scurt timp dupa alegerile locale aceasta problema tergiversata de foarte multi ani isi va gasi rezolvarea legala pe plan local, asa cum ar fi normal in cazul capitalei Transilvaniei, al unui oras multicultural", au precizzat reprezentantii PPMT.

Panoul publicitar, dar cu mesaj electoral, a fost montat miercuri, la ora 12.00, iar doua ore mai tarziu a fost demontat de angajatii Primariei Floresti.

"Azi (n.red. miercuri), la ora 12.00, filiala Cluj a Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), a amplasat  - ca si anunt electoral -  doua indicatoare de localitate multilingve la intrarea in Cluj dinspre Oradea (zona METRO) Cele patru limbi sunt: romana, maghiara, germana si rroma. Gestul multicultural a fost tolerat doar cateva ore din partea puterii actuale: pana la ora 14.00, panourile au fost indepartate de catre reprezentantii Primariei Floresti", se arata intr-un comunicat al PPMT.

Primarul comunei Floresti, Ioachim Vancea, a declarat ca a vazut panourile in curtea primariei, dar nu stie cum au ajuns acolo.

Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) Cluj a anuntat ca va face plangere la politie pentru furtul si distrugerea panoului publicitar montat in Floresti miercuri dimineata, avand textul "Bine ati venit!", in maghiara.

Comentarii Facebook