Începe asfaltarea pe Cardinal Iuliu Hossu și George Coșbuc. Ce se va face exact acolo - FOTO


Asfaltarea pe Cardinal Iuliu Hossu și George Coșbuc a început. Urmează Mihai Eminescu și Sindicatelor. Proiectul tehnic arată că vor fi extinse trotuarele și la fiecare trei parcări va fi plantat un copac.

După ce vor fi realizate cele două străzi, vor fi începute lucrările și pe Mihai Eminescu și Sindicatelor. 

Este vorba despre lucrări pe patru străzi: Sindicatelor, Mihai Eminescu, Cardinal Iuliu Hossu și George Coșbuc, din zona Parcului Central. Vor fi patru străzi care vor intra în lucru. Este dat ordinul de începere a lucrărilor și trebuie eliberată zona, pentru că nu se va mai putea parca pe perioada lucrărilor din zonă. Vor fi și câteva restricții de circulație, dar aștept să le stabilim, pentru a putea lucra în paralel. 

Cu siguranță că va fi o perioadă de câteva luni în care circulația va fi restricționată în zonă și închisă pe anumite tronsoane. Nu se pot executa lucrările în paralel cu traficul.

Pe Coșbuc este mai largă strada și nu sunt probleme, dar pe Mihai Eminescu este imposibil să se lucreze și să fie și traficul lăsat. Sau pe strada Sindicatelor. Nu se poate pe aceste străzi să se lucreze în paralel. 

Pe Cardinal Iulius Hossu va fi restricționată circulația pe un sigur sens, într-o anumită perioadă de timp”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea.

Modernizare ca în centru pe Cardinal Iuliu Hossu, Mihai Eminescu, Sindicatelor și George Coșbuc

Amenajarea străzilor va fi făcută după modelul deja implementat în zona centrală. 

”Se va face o amenajare similară cu zona central. Se va placa cu granit, se vor extinde trotuarele și vor fi plantați arbori. Vor fi trotuare mai generoase, iar dacă peste un an, doi sau cinci considerăm că trebuie făcute piste de biciclete suplimentare pe stradă, nu va mai trebui să spargem strada pentru că strada are infrastructura necesară și se poate face numai din marcaje. Nu va mai trebuie să facem alte modificări”, a mai spus Tarcea.

Parcările nu vor fi desființate, dar vor fi rărite pe Cardinal Iuliu Hossu, Mihai Eminescu, Sindicatelor și George Coșbuc

Proiectul de bugetare participativă propus de clujene prevede că la fiecare trei locuri de parcare să fie plantat un arbore. Așa se va face și pe străzile Cardinal Iuliu Hossu, Mihai Eminescu, Sindicatelor și George Coșbuc.

Va fi plantat un arbore la fiecare trei parcări. Va rezulta un număr mai mic de parcări prin plantarea arborilor, conform proiectului de bugetare participativă. Important este că se reamenajează și aproape vor fi terminate lucrările pe zona centrală. Mai avem strada Tipografiei, unde nu a venit nimeni la licitație, mai avem Kogălniceanu și 21 Decembrie 1989”, a încheiat viceprimarul Dan Tarcea.

Strada Cardinal Iuliu Hossu

Strada Cardinal Iuliu Hossu este situată în intravilanul municipiului Cluj-Napoca, în cartierul Central. în suprafață aproximativă de 15.700 mp.

Situaţia proiectată prevede reabilitarea străzii prin refacerea stratului de uzură (din asfalt) și refacerea trotuarelor cu plăci de piatră naturală, similar cu străzile adiacente. Totuarele se vor dota cu mobilier urban asemănător celorlalte străzi din zona centrală.

Se vor amenaja: 85 de locuri de parcare, se vor amplasa 4 stații de încărcare mașini electrice, 14 rastele pentru parcare biciclete, 35 bănci cu spătar și fără spătar , 38 pubele, 80 de arbori noi și 58 de stâlpi de iluminat.

Ordinul de începere: 01 martie 2021.

Durata de execuție : 19 săptămâni.

Valoarea investiției : 9.532.817,22 lei fără TVA

Strada George Coșbuc

Strada George Coșbuc este situată în intravilanul municipiului Cluj-Napoca, în cartierul Central, în suprafață aproximativă de 10.100 mp.

Situaţia proiectată prevede reabilitarea străzii prin refacerea stratului de uzură (din asfalt) și refacerea trotuarelor cu dale de piatră naturală, similar cu străzile adiacente din zona centrală.

Se vor amenaja: 25 de locuri de parcare, 16 rastele pentru parcare biciclete, 10 bănci cu spătar și fără spătar , 22 pubele, 29 de arbori noi și 24 de stâlpi de iluminat.

Ordinul de începere: 01 martie 2021.

Durata de execuție : 17 săptămâni.

Valoarea investiției : 5.727.410,71 lei fără TVA.

Modernizarea celor două străzi va demara în același timp.

Se vor executa în paralel lucrări de modernizare iluminat public cu aparate de iluminat cu surse LED inclusiv în zona trecerilor de pietoni, se vor amenaja rampe pentru fotoliile rulante pentru accesibilizarea zonelor publice persoanelor cu dizabilități, se vor institui anumite restricții ale traficului rutier pe perioada execuției lucrărilor.

Se vor executa lucrări de îmbunătățirea nivelului de securitate și protecție în instalații cu asigurarea parametrilor normali calitativi ai energiei electrice, lucrări executate prin SC Electrica SA .

Se va construi canalizație și rețea de fibră optică precum și canalizație suplimentară pentru relocarea rețelelor aeriene în subteran de către CFO Integrator.

Valoarea totala a investiției pe cele 4 strazi: Cardinal Iuliu Hossu, Mihai Eminescu, Sindicatelor și George Coșbuc este de 20.5 mil lei cu TVA inclusă.

Dacă ați surprins un eveniment care poate deveni o știre, ne puteți scrie pe Facebook, Whatsapp (0722804093) sau pe email (office@stiridecluj.com).

Comentarii Facebook