Încep lucrările la cel mai mare parc din istoria Floreștiului. Va fi mai spectaculos ca cele construite în Cluj-Napoca - Galerie FOTO


Administrația din Florești lucrează mai mult pentru a dezvolta cât mai multe zonele verzi din comună, care sunt deficitare, după explozia imobiliară din ultimii 20 de ani.

Se lucrează acum la trei noi parcuri de joacă, dar urmează să înceapă lucrul și la marele parc de aproape 5 hectare.

Va începe construcția a trei noi parcuri de joacă, în proximitatea locuințelor, în zona Avram Iancu, acolo unde exista un parc de joacă în incinta viitoarei biserici. Am găsit un spațiu, unde vom amenaja un loc de joacă.

Mai avem un parc pe strada Stejarului și încă unul în zona Urușagului. Acestea se vor face cu investiții de la bugetul local”, a declarat primarul Bogdan Pivariu.

Acesta a ținut să sublinieze că marele proiect al Floreștiului este parcul multifuncțional de 4,3 hectare, cel mai modern din județul Cluj.

Floreștiul va avea un parc de 4,2 hectare ce va rivaliza cu Baza sportivă din Gheorgheni, Cluj-Napoca. Oamenii au cerut o astfel de facilitate pentru a putea ieși cu copiii și pentru a face sport. 

Investiția este de 23 de milioane de lei și va avea cam tot ceea ce și-ar dori un om dornic de a face mișcare. 

La fel de important este și cel mai mare parc din Florești, promis oamenilor. Săptămâna viitoare va începe mobilizarea pentru construcția efectivă. Am avut azi o discuție cu cei care au câștigat licitația. Proiectul tehnic este în proporție de 99% gata, sunt ultimele discuții și retușuri pentru a începe lucrările efectiv.

În perioada următoare vom asista la o mobilizare în zonă. Avem 13 luni de execuție propriu-zisă și trei luni au fost pentru proiectarea și verificarea acelui proiect. 

Urmează să se deschidă linii de finanțare pentru a obține și surse de finanțare”, a detaliat primarul Bogdan Pivariu.

Parcul de pe strada Tăuțiului va fi edificat pe o suprafață de circa 4,3 hectare și va include un parc de aventură, o zonă de picnic, o pistă de role, o pistă de alergare, teren multifuncțional, zonă de fitness, teren de squash, terenuri de tenis, terenuri de badminton, terenuri de baschet și teren de volei. Toate aceste zone vor fi integrate într-o zonă verde și cu alei de promenadă. 

Investiția este de peste 23 de milioane de lei”, a mai explicat primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu.

7daa9ae6e9360014ad3c7002f230c496.jpegabb4de23ea4651b35e73bf991ca1777c.jpeg

Comentarii Facebook