Încep lucrările de deviere a pârâului Murătorii

 

Lucrările de deviere a pârâului Murătorii vor fi finalizate la 1 iunie 2013. 

 

Acest termen a fost stabilit în cadrul unei întâlniri la care au participat reprezentanţi ai Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, ai Administraţiei Bazinale de Apă Someş-Tisa, precum şi a constructorilor implicaţi în proiectele de amenajare a pârâului, respectiv construire a noii piste a aeroportului. 

 

"Este o veste cu adevărat bună, deoarece după finalizarea lucrărilor de amenajare a acestui pârâu, se va preda amplasamentul liber de sarcini, respectiv zona din capătul vestic, către constructorul noii piste. Acesta va putea astfel să execute lucrările de sistematizare a terenului necesare pentru asigurarea zonei de senzitivitate a echipamentelor de radionavigaţie, precum şi cea de siguranţă de la capătul pistei. Sper ca în curând să poată demara şi lucrările de amenajare a celuilalt pârâu, Becaş, astfel încât să putem da în funcţiune pista de 2100 de metri", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.

 

Termenul de finalizare a lucrărilor de sistematizare a zonei de senzitivitate şi RESA (Runway and Safety Area), conform reglementărilor aeronautice în vigoare, va fi stabilit împreună cu Romatsa şi cu constructorul noii piste.

 

Uioreanu a declarat pentru Ştiri de Cluj că, în luna septembrie 2013, pista de 2.100 de metri va fi terminată.

 

Pista de 2.100 de metri de la Aeroportul Cluj va fi gata în luna septembrie - FOTO SPECTACULOASE CU PISTA

Comentarii Facebook