În loc să facă odată Spitalul Regional de Urgență din Cluj, Ministerul Sănătății toacă banii cu conferințe de presă faraonice


Ministerul Sănătății toacă din nou bani pentru a organiza o conferință de presă la Cluj, printr-o agenție de publicitate, unde să se discute despre Spitalul Regional de Urgență Cluj. Proiectul trebuia să fie cel puțin început, dar autoritățile nu fac nimic. 

În 2018, Ministerul Sănătății organiza altă conferință unde promitea marea cu sarea

În iulie 2018, ministrul PSD al Sănătății de atunci, Sorina Pintea, organiza la Cluj-Napoca, o conferință de presă la Prefectura Cluj, pentru a anunța că, până în 2021, ar urma să înceapă constructia propriu-zisă a spitalului. Măcar acea conferință de presă era organizată la Prefectura Cluj, cu ajutorul biroului mass-media din această instituție, fără alți bani risipiți.

Spitalul Regional de Urgență Cluj costă 500 mil euro. Va fi gata în 2023. Ce TEMERE are ministrul Sănătății

După 3 ani, Ministerul Sănătății revine cu o conferință de presă mamut. Spitalul nu e nicăieri

Miercuri, 23 februarie, Ministerul Sănătății face o adevărată descindere la Cluj. 

La Grand Hotel Italia a fost închiriată sala Boticelli, pentru un eveniment maraton de 4 ore. De fapt este o conferință de presă simplă, dar totul este exagerat pentru a se putea toca cât mai mulți bani. 

Fără să plătească mii de euro hotelului și Agenției FLAROM ADVERTISING, Ministerul Sănătății putea oraniza evenimentul în sala mare de la Prefectura Cluj, în Sala de sticlă de la Primăria Cluj-Naoca sau la Consiliul Județean Cluj, iar de organizare să se ocupe birourile mass-media de la Prefectura Cluj, Primăria Cluj-Napoca și Consiliul Județean, unde sunt oameni plătiți cu mii de euro.

Cum și-au bătut joc autoritățile de proiectul Spitalului Regional de Urgență

Corina Crețu, fost europarlamentar, a spus că cei de la UE sunt șocați că ”s-a semnat un contract în 2015, s-au îndeplinit toate formalităţile, documentaţiile, banii au fost viraţi din 2019, e vorba de 1,2 miliarde euro pentru cele trei spitale regionale, şi de atunci nu se mai întâmplă nimic. În mod normal ar fi trebuit ca Guvernul, prin Ministerul Sănătăţii, pentru că el figurează acum ca şi beneficiar, ar fi trebuit deja să lanseze licitaţiile, să se aleagă companiile şi să se înceapă construcţia. Acum, fiind un Guvern nou, stabil, având în vedere criza sanitară, cred că trebuie să fie o prioritate stabilirea exactă a beneficiarului şi trecerea la construcţia rapidă celor 3 spitale regionale. Vorbim de trei spitale a câte 1.000 de paturi fiecare, care ar deservi aceste trei regiuni istorice şi v-am spus, deja există o asemenea iritare, cel puţin ştiu de la foştii mei colegi din Comisia Europeană, pentru că ne-am luptat foarte mult, tot ce a ţinut de Comisia Europeană sau de Banca Europeană de Investiţii s-a realizat şi acum efectiv responsabilitatea este în mâna Guvernului, să decidă dacă merge în continuare cu beneficiar la centru, la Bucureşti, sau descentralizează, ceea ce este posibil acum”, a precizat eurodeputatul.

agenda conferinta 23.02.2022_page-0001 (1).jpg

Comentarii Facebook