Miercuri 24 Aprilie

Boc și-a rezervat câteva minute pentru a lăuda administrația locală: „fără sprijinul Primăriei jumătate din școlile din Cluj ar trebui să se închidă”


În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local Cluj-Napoca, din 21 februarie, Emil Boc și-a rezervat câteva minute cu scopul de a lăuda administrația locală pentru investițiile făcute în domeniul educației. Edilul a precizat că fără susținerea administrației locale, jumate din școlile clujene ar fi închise.

Fără sprijinul Primăriei jumătate din școlile din Cluj ar trebui să se închidă, iar celelalte să-și reducă cu jumătate activitatea. Vă demonstrez acest lucru cu cifre. Anul acesta, suma pe care o investim la Cluj în educație este de 52 mil de euro, din aceste 52 de mil de euro, 11,8 mil de euro vin de la bugetul central, diferența de 40 de mil de euro vine de la bugetul local. Așadar, 76,92%  din educația din Cluj vin din bugetul local și 23,08% vin din bugetul de stat”, a declarat Emil Boc.

Primarul Clujului a precizat că asta arată că pentru administrație „susținerea educației nu a fost, nu este și nu va fi niciodată un moft, ci o necesitate, pentru că pornim de la două lucruri elementare: investițiile în educație se fac acum, iar beneficiile le culegi pe loc mediu și lung. Așa cum acum culegem beneficiile unei investiții de durată și constantă la Cluj în educație, dacă menținem aceste investiții în educație la un nivel record în România, vă asigur că rezultatele le vom culege pe termen mediu și lung, menținând Clujul atât în materie de slujbe bine plătite, cât și în materie de calitate a vieții, ca oraș atractiv care să aibă cea mai înaltă calitate a vieții”.

Vă reamintim că bugetul Primăriei este format din taxele și impozitele locale, banii de la Guvern și fonduri europene, așadar banii clujenilor, nicidecum fondurile Primăriei. 

Comentarii Facebook