Horea Uioreanu a fost dus la DNA București pentru a fi audiat în cazul informatorului său de la SRI



Președintele supendat al CJ Cluj, Horea Uioreanu, a fost audiat, vineri, în dosarul în care un fost subofiței SRI i-ar fi furnizat informații privind supravegherea sa.

Potrivit unor surse juridice, Uioreanu, arestat preventiv pentru fapte de corupţie, a fost dus, joi, din arestul Poliţiei Judeţene Cluj la sediul central al DNA, unde este audiat, vineri, de procurorii militari ai Direcţiei, informează Mediafax.

Aceleași surse susțin că Uioreanu este audiat în legătură cu dosarul în care Anca-Elena Albu, fost subofiţer în cadrul Serviciului Român de Informaţii (SRI) Cluj, este urmărită penal şi cercetată sub control judiciar pentru că l-a informat pe preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Cluj privind acţiuni de supraveghere operativă care îl vizau pe el sau alte persoane.

Pe numele subofițerului a fost deschis un dosar de către procurorii militari din cadrul DNA, aceata fiind acuzată de divulgarea unor informații confidențiale.

Procurorii susțin că ”inculpata ALBU ANCA-ELENA a folosit și a permis inculpatului UIOREANU HOREA-DORIN, accesul la informații ce nu erau destinate publicității. Aceste informații, al căror obiect erau acțiuni de supraveghere operativă ce-l vizau pe acesta sau alte persoane, erau obținute cu prilejul îndeplinirii atribuţiilor sale de serviciu.

Scopul urmărit de către inculpată prin divulgarea acestor informații a fost obținerea transferului în cadrul Serviciului de Informații Externe, cu mijlocirea directă a președintelui Consiliului Județean Cluj, UIOREANU HOREA-DORIN. Aceste acțiuni au fost săvârșite cu intenție, în mod repetat, prin acte materiale distincte, direct sau prin intermediul mamei sale BĂLAJ SILVIA sau a subprefectului județului CLUJ, IUORAȘ MIHNEA-REMUS, la instigarea președintelui Consiliului Județean Cluj, UIOREANU HOREA-DORIN”.

Comentarii Facebook