Haosul publicitar din Cluj-Napoca, tinut sub control de Primarie cu amenzi drastice

 

Peste 500 de reclame, bannere sau alte mijloace publicutare au fost indepartate de la inceputul anului de pe imobilele din zona centrala a orasului.

Potrivit reprezentantilor Primariei, in primele 6 luni ale anului au fost facute verificari pe strazile Memorandumului, Napoca, Eroilor, 21 Decembrie 1989, Iuliu Maniu, Regele Ferdinand, Horea, P-ta Mihai Viteazu, Piata Unirii si Universitatii.

"De la inceputul acestui an si pana in prezent au fost inventariate in total 876 de imobile. In urma verificarilor, 532 de mijloace publicitare (reclame, bannere, autocolante, meshuri) au fost inlaturate de catre proprietari", se arata intr-un comunicat al Primariei Cluj-Napoca.

In 2011, politistii locali au aplicat 14 sanctiuni contraventionale proprietarilor din zona de protectie a monumentelor istorice din cauza amplasarii mijloacelor publicitare fara autorizatie de construire sau aviz de la Comisia zonala a monumentelor istorice. Amenzile aplicate sunt cuprinse intre 4.000 – 8.000 lei.

Alti 20 de proprietari de cladiri au fost dati in judecata pentru a-i determina sa-si desfiinteze mijloacele publicitare ilegale, in cazul celor amplasate pe imobile, cladiri sau terenuri proprietate privata.

Primaria clujeana a mai aplicat alte 42 de sanctiuni, in valoare de 12.600 lei, pentru amplasarea afiselor publicitare in alte locuri decat cele legale.

Comentarii Facebook