Muzeul Comunismului, infiintat la propunerea deputatului Mircia Giurgiu VIDEO

 

Deputatul independent, Mircia Giurgiu, propune infiintarea primului Muzeu al Comunismului din Romania, care sa fie imaginea perioadei trecute, cu partile bune si cu partile rele.

"Voi propune infiintarea unui Muzeu al Comunismului, iar toti cei care au diverse documente, pot sa le expuna, pot sa depuna marturii despre perioada comunista, despre inchisorile comuniste. E bine ca fiecare cetatean roman sa nu uite ce a fost, sa nu uitam lectiile trecutului, sa avem dovezi despre acea perioada grea din istoria tarii, in care foarte multa lume a avut de suferit", a declarat deputatul Mircia Giurgiu.

Sediul viitorului Muzeu al Comunismului va fi la Bucuresti. "Institutia ar trebuie fie in subordinea Ministerului Culturii si Patrimoniului National. Muzeul trebuie sa contina date despre ceea ce a fost rau atunci, dar si bine, pentru ca au fost si lucruri bune. Noi avem de invatat din acea perioada si trebuie sa stim ce s-a intamplat atunci, prin documente scrise sau altfel de documente", a mai spus Giurgiu.

Parlamentarul va depune proiectul legislativ in Parlament saptamana viitoare.

 

Vezi si...

TVA de 9% pentru serviciile turistice de baza: cazare, hrana si transport

Comentarii Facebook