Gyorke Zoltan trebuie repus în funcția de subprefect al Clujului. Deja e telenovelă


Gyorke Zoltan demis de mai multe ori din funcția de subprefect al Clujului și repus în funcție prin decizia instanței a reușit o nouă victorie, după ce a fost demis în 2019 din  nou din funcție. 

În 2019, Gyorke Zoltan a fost demis de PSD, dar acum judecătorii au decis să îl repună în funcție, deși între timp cel care i-a luat locul, Alin Danci, a fost și el demis și subprefect a fost numit  Irina Munteanu.

Anulează Hotărârea de Guvern nr. 58/08.02.2019 privind aplicarea în privința reclamantului a mobilității din funcția publică de subprefect al județului Cluj, în funcția publică de inspector guvernamental. Anulează decizia Prim-Ministrului României nr. 24/08.02.2019 privind numirea prin mobilitate a reclamantului în funcția publică de inspector guvernamental. Dispune reintegrarea  reclamantului G.Z. în funcția publică de subprefect al județului Cluj. Dispune obligarea părților la plata în favoarea reclamantului a diferenței dintre cuantumului indemnizațiilor indexate, majorate și recalculate aferente funcției de subprefect și veniturile aferente funcției de inspector guvernamental, de la data aplicării mobilității și până la data reintegrării în funcția publică de subprefect”, precizează Judecătoria Cluj-Napoca. Decizia poate fi atacată cu recurs la Tribunalul Cluj. 

Gyorke Zoltan va obține drepturi salariale consistente. Numai pentru ultimul an ar trebui să încaseze o diferență salarială de circa 10.000 de euro. 

După ce a fost demis în februarie 2019, Gyorke Zoltan a fost numit în funcția de inspector guvernamental, dar acest lucru l-a nemulțumit și a atacat ordinul de demitere în contencios-administrativ. 

De-a lungul carierei, Gyorke Zoltan  a fost demis de trei ori din funcția de subprefect, fiind o adevărată performanță. PNL -istul Gyorke Zoltán a fost demis prima dată în 2008, dar a fost repus în funcţie în 2015, ca urmare a unei decizii definitive a judecătorilor. După demiterea din 2008, Gyorke Zoltan a acceptat postul de inspector guvernamental al Secretariatului General al Guvernului, unde a stat până în 31 iulie 2013, când a fost dat afară, după ce a cerut să fie trimis la Cluj, pe postul de subprefect, care era liber. 

El a acționat decizia în judecată și a câștigat abia în 2015, fiind repus în funcție cu plata drepturilor salariale restante. El a primit și atunci diferențe salariale uriașe pentru anii în care a durat procesul. 

Comentarii Facebook