Guvernul va finanța o bază sportivă la Cluj. În Gheorgheni va fi amenajat și un amfiteatru în aer liber

 

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea, a anunțat investițiile în baze sportive pe care le va face Guvernul până în 2017 și a menționat și o investiție la Cluj-Napoca.

 

Dragnea a semnat cu ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, un acord de finanțare a 52 e baze sportive, cu suma de 103 de milioane de euro.

 

Din cele 52 de obiective, 18 sunt destinate sportului de performanţă, iar 34 sportului de masă.

 

Pentru cele 18 obiective destinate sportului de perfomanţă, valoarea investiţiilor se va ridica la 386,09 milioane lei (85,797 milioane de euro), în timp ce pentru obiectivele sportului de masă vor fi alocaţi 77,437 milioane lei (17,208 milioane euro).

 

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a spus că și la Cluj va fi făcută o investiție importantă.

 

În plus, am primit răspuns de la Primăria municipiului Cluj, i-am făcut o solicitare domnului primar Emil Boc, pentru că Clujul este în programul ”Cluj-Napoca, Capitală Europeană a Tineretului 2015”, şi i-am trimis o adresă chiar spre finalul anului trecut, în care l-am întrebat dacă doreşte ca ministerul să sprijine acest proiect cu o investiţie; domnul primar ne-a transmis că are terenul pe care să-l pună la dispoziţie şi acolo vom analiza un complex sportiv, complex mai mare, cu bază sportivă în cartierul Gheorgheni din Cluj-Napoca şi care să susţină şi activităţile de tineret. Vor avea în componenţă şi un amfiteatru în aer liber, săli de spectacole, teren de tenis, de baschet, volei, pistă pentru alergare şi alte sporturi specifice”, a spus vicepremierul Liviu Dragnea.

Comentarii Facebook