Gunoaiele menajere din Florești, neridicate de o săptămână - FOTO

 

Gunoaiele menajere din Florești nu au mai fost ridicate de o săptămână, iar locatarii de pe strada Eroilor se tem că vor ajunge ca și în Napoli, să fie îngropați în deșeuri. 

 

Resturile menajere ar fi trebuit să fie ridicate de SC Quatro Eco Salub SRL, societate înființată de către comunele Gilau, Floresti, Capuș și Măguri-Răcătău pentru a gestiona colectarea deșeurilor. De circa o săptămână, locatarii de pe strada Eroilor, au constatat că mașinile de colectare a gunoaielor nu au mai golit pubelele, situația fiind similară și în alte zone. 

 

”De o saptamana in Floresti nu se ridica gunoiul menajer. Din 4 masini de colectat gunoiul toate sunt defecte. Este un miros greu de suportat. De cateva zile au inceput sa apara muste si ciorile care dimineata fac zgomote urate. Gunoiul a intrat in putrefactie datorita caldurilor care au fost in ultimele zile. Este un adevarata focar de infectie pentru locatarii”, ne-a spus Ovidiu Lar.

 

Directorul Brantner Vereș, Eugen Vereș, a declarat că situația reclamată este reală și că mașinile s-au defectat. ”Au avut mașini defecte și ne-au cerut nouă pentru a putea lucra, dar nu le-am putut da. Azi, am reușit să dislocăm mai multe mașini și le-am trimis acolo”, a spus Eugen Vereș.

 

SC Quatro Eco Salub SRL colectează gunoaiele din cele patru comune cu numai patru masini. Societatea a avut mari probleme încă de la înființare, în 2011. Autospecialele au circulat pe E60 fără Rovignietă, astfel că au primit amenzi usturătoare, ajungând ca firma să datoreze statului suma de aproximativ 110.000 de lei.

 

Quatro Eco Salub a accesat un împrumut bancar pentru a achita aceste restanțe, împrumut aprobat de consiliile locale din cele patru localități, scria florești-gilău la acea vreme.

 

În Floresti, SC Quatro Eco Salub deserveste locuitorii de pe urmatoarele strazi: Somesului, Tineretului, Crisan, Horea, Gh.Doja, Balastierei, Iazului, Tudor Vladimirescu, Simion Barnutiu, Sportului, Avram Iancu, Closca, Castanilor, Plopilor, Digului, Muzeul Apei, Cetatii I, II si III, Tautiului, Sub Cetate, Poligonului, Abatorului, Ioan Rus, Florilor cu toate blocurile, si Ioachim Olteanu.

 

Până la intrarea pe piață a acestei SC Quatro Eco Salub SRL, deșeurile în Florești erau colectate de firma Salprest Rampă, deținută de Eugen Vereș.

Comentarii Facebook