Miercuri 24 Aprilie

Funar cere ANULAREA mandatului de europarlametar al lui Tokes Laszlo pentru ”acțiuni antiromânești”

 

Preşedintele PRM, Gheorghe Funar, îi solicită premierului Victor Ponta să ceară Parlamentului European anularea mandatului de reprezentant al României la PE al europarlamentarului Tokes Laszlo.

 

Funar susține că fostul pastor se face vinovat de acțiuni ”antiromânești”.

 

PRM cere Guvernului şi premierului Victor Ponta să acţioneze faţă de declaraţiile europarlamentarului Tokes Laszlo, legate de protectoratul Ungariei asupra Transilvaniei, făcute la Universitatea de Vară de la Tuşnad, să prezinte Parlamentului European acţiunile antiromâneşti ale acestuia şi să ceară Parlamentului European adoptarea unei hotărâri privind încetarea mandatului acestuia de reprezentant al României la PE. Acest demers se impune cât mai curând. De asemenea, Guvernul Ponta ar trebui să se adreseze Tribunalului municipiului Bucureşti pentru a scoate UDMR în afara legii. UDMR este o organizaţie care a încălcat de mai multe ori Constituţia, iar scoaterea în afara legii a UDMR ar fi un lucru absolut necesar pentru viaţa politică românească şi ar fi un motiv de bucurie pentru românii din Ardeal”, a declarat Gheorghe Funar.

 

Președintele PRM susține că se pun la cale o ample ”acţiuni ale UDMR şi Ungariei vizând împroprietăririle ilegale ale unor cetăţeni de etnie maghiară şi obţinerea dublei cetăţenii a Ungariei pentru românii get-beget. Este o politică diabolică a UDMR şi Ungariei care vizează găsirea unor false argumente pentru viitorul diktat de la Bruxelles anul vitor în urma căruia Ardealul va deveni autonom. Până anul viitor, 50 la sută dintre locuitorii Ardealului vor dovedi că au cetăţenia Ungariei şi peste 50 la sută dintre proprietăţile din Ardeal, obţinute ilegal, vor aparţine maghiarilor”, a încheiat Funar.

Comentarii Facebook