Miercuri 24 Aprilie

Greii din Ardeal plănuiesc pensionarea lui Boc: Ce mișcări plănuiesc Tișe, Tarcea, Bolojan, Boc și Falcă?


Greii Ardealului, cei care au fondat și Alianța Vestului, Emil Boc, Ilie Bolojan, și Gheorghe Falcă, conduc de fapt PNL -ul.  

Ce mișcări plănuiesc Bolojan, Boc și Falcă?

Emil Boc își dorește „pensionarea” politică la Bruxelles.

În Cluj-Napoca, în toate cercurile de putere, se vorbește deja de ani buni de zile că Emil Boc vrea să plece de la primărie pentru o poziție de comisar european, s-a vehiculat și Curtea Constituțională, sau altă demnitate cu aromă europeană, scrie Apuseni Info.

Boc ar putea evada din primărie spre o poziție de europarlamentar, după modelul consacrat de foștii primari Ghiță Falcă și Mircea Hava.

Dacă Boc va pleca lupta pentru putere se va da între Alin Tișe, liderul Consiliului Județean Cluj, Dan Tarcea, viceprimarul. 

Modul în care se vor juca toate cărțile și cine va prelua frâiele Primăriei sunt tot la mâna lui Emil Boc, pentru că urmașul lui  are nevoie de ”binecuvântare”.

În mediile influente din Cluj, Tarcea deja anunță că el va fi succesorul lui Emil Boc.

Cum va muta Alin Tișe?

Tișe își dorește mai mult politic, așa, mai mult ca un pariu personal, pentru că poate și știe. Va fi interesantă bătălia pe moștenirea lui Boc din PNL Cluj. Cu siguranță că într-o bătălie Buda-Tișe la nivel județean, fără implicare lui Emil, Tișe l-ar fi zdrobit pe actualul președinte al PNL Cluj, însă momentan, Boc a înclinat să mențină „echilibrul” în filială, de fapt a temporizat în permanență creșterea puterii lui Tișe în partid.

Comentarii Facebook