Luni 4 Iulie

Incident grav la Cluj: Geamul unui autobuz electric a căzut în capul unui copil de trei ani, aflat în autobuz cu mama lui


Geamul rabatabil al unui autobuz s-a desprins vineri seara, în jurul orei 19.30, în mers, și a lovit în cap un copil, pe strada Edgar Quinet, anunță tatăl acestuia. 

Dacă a fost cineva în autobuzul nr. 19, vineri seara, în jurul orei 19:30, la coborâre pe strada. Edgar Quinet, în momentul în care s-a desprins unul din geamurile autobuzului și a căzut în capul băiețelului meu de 3 ani, vă rog să mă anunțați”,  scris tatăl copilului.

Mama copilului a spus că geamul s-a desprins într-o curbă: ”În timpul mersului într-o curbă. Nu îmi dau seama cum s-a putut desprinde. Nu se împingea nimeni, eram putini în autobuz”.

Autobuzul electric are doar patru geamuri mobile rabatabile, două pe o parte, două pe cealaltă. Unul s-a nimerit să-i cadã în cap copilului meu”, a spus mama copilului

La prima stație a venit șoferul la noi. A luat geamul și l-a dus în cabina lui, iar la următoarea stație unde îi parkingul de pe Negoiu am coborât noi. Pentru mine a fost important că s-a liniștit copilul”, ne-a mai relatat mama. 

Familia a dus copilul la IML Cluj pentru investigație. ”Am înțeles că tot ce s-a întâmplat e considerat accident rutier. Nici prin cap nu mi-a trecut sã sun la 112. Eram prea obosită si eu după o săptămână plină”, a mai spus mama. 

Copilul a fost lovit în cap ”cu muchia cauciucată a geamului”. ”Mie îmi pare că e ok. De aceea am si coborât pe Mehedinți, să mergem direct acasã si să ne pregătim de somn. Sâmbãtã s-a întors soțul de la țară, i-a pus mâna pe căpuț să-l mângâie și i s-a părut că se ferește ca și cum l-ar durea în zona aceea. ”Am mers direct la urgențe pe Moților și i-a făcut o ecografie. Totul e ok din exterior. Ca să vedem ce îi și în interior ni s-a recomandat o examinare pe bazã de raze x. Ce îmi pare mie diferit e că doarme un pic mai mult decât de obicei.  Oricum, ni s-a recomantat multă odihnă”, a completat mama copilului.

Medicii au recomandat părinților multă odihnă pentru copil. 

Compania de Transport Public Cluj a contactat producătorul autobuzului pentru a se face o anchetă

Conducerea Companiei de Transport Public (CTP) Cluj a luat act de incident și a contactat deja producătorul autobuzului, care este nou, în garanție.

Din păcate în acest incident a fost implicat un copil. Se afla pe ultimul scaun din autobuz și s-a desprins gemulețul rabatabil. Ne-am adresat producătorului. E un autobuz nou și vrem să să vedem cauza. 

Am contactat și familia copilului. Am înțeles că a ajuns la UPU la o investigație, starea lui este bun, dar regretăm și vrem să facem demersurile ca să nu se mai întâmple”, spun reprezentanii CTP Cluj.

Sondaj de opinie

Sunteți de acord ca CFR Cluj să joace pe Cluj Arena?

Urmăriţi-ne

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi cele mai noi stiri!

Comentarii Facebook