Incident grav la Cluj: Geamul unui autobuz electric a căzut în capul unui copil de trei ani, aflat în autobuz cu mama lui


Geamul rabatabil al unui autobuz s-a desprins vineri seara, în jurul orei 19.30, în mers, și a lovit în cap un copil, pe strada Edgar Quinet, anunță tatăl acestuia. 

Dacă a fost cineva în autobuzul nr. 19, vineri seara, în jurul orei 19:30, la coborâre pe strada. Edgar Quinet, în momentul în care s-a desprins unul din geamurile autobuzului și a căzut în capul băiețelului meu de 3 ani, vă rog să mă anunțați”,  scris tatăl copilului.

Mama copilului a spus că geamul s-a desprins într-o curbă: ”În timpul mersului într-o curbă. Nu îmi dau seama cum s-a putut desprinde. Nu se împingea nimeni, eram putini în autobuz”.

Autobuzul electric are doar patru geamuri mobile rabatabile, două pe o parte, două pe cealaltă. Unul s-a nimerit să-i cadã în cap copilului meu”, a spus mama copilului

La prima stație a venit șoferul la noi. A luat geamul și l-a dus în cabina lui, iar la următoarea stație unde îi parkingul de pe Negoiu am coborât noi. Pentru mine a fost important că s-a liniștit copilul”, ne-a mai relatat mama. 

Familia a dus copilul la IML Cluj pentru investigație. ”Am înțeles că tot ce s-a întâmplat e considerat accident rutier. Nici prin cap nu mi-a trecut sã sun la 112. Eram prea obosită si eu după o săptămână plină”, a mai spus mama. 

Copilul a fost lovit în cap ”cu muchia cauciucată a geamului”. ”Mie îmi pare că e ok. De aceea am si coborât pe Mehedinți, să mergem direct acasã si să ne pregătim de somn. Sâmbãtã s-a întors soțul de la țară, i-a pus mâna pe căpuț să-l mângâie și i s-a părut că se ferește ca și cum l-ar durea în zona aceea. ”Am mers direct la urgențe pe Moților și i-a făcut o ecografie. Totul e ok din exterior. Ca să vedem ce îi și în interior ni s-a recomandat o examinare pe bazã de raze x. Ce îmi pare mie diferit e că doarme un pic mai mult decât de obicei.  Oricum, ni s-a recomantat multă odihnă”, a completat mama copilului.

Medicii au recomandat părinților multă odihnă pentru copil. 

Compania de Transport Public Cluj a contactat producătorul autobuzului pentru a se face o anchetă

Conducerea Companiei de Transport Public (CTP) Cluj a luat act de incident și a contactat deja producătorul autobuzului, care este nou, în garanție.

Din păcate în acest incident a fost implicat un copil. Se afla pe ultimul scaun din autobuz și s-a desprins gemulețul rabatabil. Ne-am adresat producătorului. E un autobuz nou și vrem să să vedem cauza. 

Am contactat și familia copilului. Am înțeles că a ajuns la UPU la o investigație, starea lui este bun, dar regretăm și vrem să facem demersurile ca să nu se mai întâmple”, spun reprezentanii CTP Cluj.

Comentarii Facebook