Ghinion! Ce spune Emil Boc despre cazul familiei din Alba, cu copil cu handicap, a căror mașină a fost ridicată


Primarul Emil Boc spune că, în cazul familiei din Alba care a venit la Cluj-Napoca cu copilul cu handicap și le-a fost ridicată mașina, s-a aplicat legea. 

Mașina a fost ridicată de Poliția Locală în timp ce copilul era operat

Am studiat atent acea poveste. Sunt solidar cu orice familie care are o problemă medicală. Oamenii vin din Alba la Cluj pentru că aici este un puternic centru medical.

Pe de altă parte, ni se spune de ce nu îi verificăm pe cei care ocupă locurile persoanelor cu dizabilități, pentru că ne ocupă locurile nouă, care avem probleme și nu găsim locuri libere.

Poliția locală verifică ecusonul care trebuie să fie pe bord. Au mers și au verificat și nu avea ecusonul.

Nu aveam cum să oprim ridicarea mașinii, dar oamenii nu aveau ce să facă decât să ridice mașina. Nu aveau ce face altceva”, a spus primarul Emil Boc, la emisiunea Napoca LIVE

Familia a plătit ridicarea mașinii și apoi le-a mai venit o amendă de 2000 de lei

Acesta nu a fost întrebat și nici nu a explicat de ce a fost amendată familia cu încă 2000 de lei ulterior: ”Am plătit până la urmă 500 de lei  (ridicatea) și după două săptămâni ne-am trezit și cu amendă de 2000 de lei acasă”. Știrea a fost prezentată în exclusivitate de Știri de Cluj și a fost intens preluată și discutată.

Părinții unui copil cu handicap, UMILIȚI la Cluj: Poliția locală ne-a ridicat mașina, în timp de copilul era operat. Ne-au și amendat cu 2000 de lei - FOTO

UPDATE

Ulterior, la conferința de presă de joi, primarul a explicat de ce a fost amendată familia cu încă 2000 de lei. 

Au fost invitați la poliția locală și au avut o atitudine conflictuală. Nu au prezentat certificatul de handicap și au amenințat funcționarul public. I-au spus că vor merge la presă. 

Au avut un comportament și o atitudine grosieră. Polițistul local ar fi aplicat un avertisment, dacă i-ar fi explicat situația. Dacă cereau clemență, dar dacă au fost agresivi verbal atunci să meargă până la capăt.

Eu le-am spus polițiștilor locali de mult să aibă o atitudine intransigentă față de cei care parchează neregulamentar și pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități”, a mai spus Emil Boc.

Familia poate ataca în instanță amenda primită.


Comentarii Facebook