Boc râde de cei de la AUR care strâng semnături la Cluj pentru demiterea președintelui: Nu au fundament constituțional


Primarul Emil Boc a aprobat standul de pe Eroilor, unde AUR strânge semnături pentru demiterea președintelui Klaus Iohannis, dar crede că inițiativa e o glumă.

Trebuie autorizate. Partidele politice pot să strângă semnături pentru ceea ce doresc ele, asta nu înseamnă că sunt și eficiente acele semnături. Evident că nu există o procedură  Constituțională prin care să strângi semnături pentru demiterea președintelui (pufnește). Fiecare partid își face strategia politică pe care o crede de cuviință. Pe perioadă determinată, 30 de zile, sau cât prevede legea, ele pot desfășura asemenea activități. 

Mai erau perioadele când se strângeau semnături pentru să nu se facă metroul. Era un partid care strângea semnături. 

Totul este legal. Evident că ele trebuie să fie avizate și AUR are autorizația de la Primărie. Aprobarea administrativă este una, că nu sunt de acord cu demersul lor politic este altceva. Ca primar nu pot respinge ceva numai că îmi place sau nu-mi place mie, dar din punct de vedere politic acest demers nu are fundament constituțional și nici reușită politică. E doar o modalitate prin care un partid vrea să se facă remarcat. Toate partidele au strâns semnături pentru diverse proiecte, pe infrastructură, pe penali în funcții publice”, a spus primarul Emil Boc, la Napoca Live.

Comentarii Facebook