Gata, s-a votat! Centralele de apartament sunt interzise în Cluj-Napoca. În apartamentele noi, nu se vor mai putea pune centrale


Centralele termice individuale de apartament sunt interzise în Cluj-Napoca, conform unei decizii adoptate marți, 18 ianuarie, de către consilierii locali. 

Decizia ii va afecta pe toti clujenii care isi vor cumpara apartamente noi in blocurile cu mai mult de 6 apartamente, ce vor fi ridicate de constructori de acum incolo. Acestia vor trebui sa se asigure ca imobilul are centrala de bloc sau daca nu , sa se racordeze la Termoficare. 

Primarul Emil Boc: ”Până la urmă toate aceste propuneri au două scopuri mari, să aducem tehnologii noi care aduc salarii mai bune și să promovăm soluții care nu ne afectează sănătatea”.

Centralele de apartament vor fi interzise în Cluj în blocurile cu mai mult de 6 locuințe

Scopul hotararii este ca, pe viitor clădirile noi cu mai mult de 6 unități locative să fie racordate la sistemul de termoficare a orașului, fie să aibă instalații de încălzire de scară sau de bloc. 

Știm bine că astăzi, potrivit tuturor analizelor, clădirile sunt cel mai mare emitent de dioxid de carbon, aproximativ de 75% la sută. Aici este nevoie de o investiție pentru a coborî gradul de poluare în oraș. 74% dintre clujeni locuiesc la bloc, de aceea va trebui să completăm aceste politici publice cu măsuri de susținere eficientă a ceea ce înseamnă izolare termică,” a declarat Emil Boc, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca din 18 ianuarie. 

De asemenea, primarul subliniază că orașul își va depune candidatura pentru proiectul lansat de UE „100 de orașe neutre din punct de vedere al impactului asupra climei până în 2030”, cu propuneri aferente. 

Avem capacitate și de știință și de investiții să realizăm acest lucru. Noi ne încadrăm atât în obiectivul Uniunii Europene, dar și în ceea ce înseamnă calitatea vieții la Cluj. Până la urmă toate aceste propuneri au două scopuri mari, să aducem tehnologii noi care aduc salarii mai bune și mai mulți bani în buzunar la clujeni și să promovăm soluții care nu ne afectează sănătatea și trăim mai mult și mai sănătos. Atunci orașul își va păstra atractivitate”, explică Emil Boc. 


Comentarii Facebook