Gafă? Pe premierul Ludovic Orban l-a apucat râsul când a vorbit de metroul de la Cluj - VIDEO


Premierul Ludovic Orban a venit la Cluj pentru a semna contractul de execuție subsecțiunii 3B1, Mihăiești - Zimbor, parte a Secțiunii 3B, și a spus că Guvernul va susține construirea metroului.

De asemenea, avem un proiect important, curajos, în care puțină lume crede (râde)... și aici mă refer la metrou. Sunt aici ca să vă garantez implicarea totală a Guvernului și susținerea Primăriei Cluj-Napoca în realizarea acestui obiectiv, care este deosebit de util. Traficul și și densitatea în Cluj a atins niște indicatori care fac necesară, eficientă și utilă realizarea unei investiții în cadrul metroului. În primă fază va fi o linie de metrou pe o lungime de 16 km, dar ulterioare dezvoltări vor fi discutate, dar noi susținem acest proiect”, a spus premierul Ludovic Orban.

Metroul clujean va avea un studiu de prefezabilitate în decembrie 2020, iar apoi se va decide ce se va întâmpla. Premierul Ludovic Orban și ministrul Transporturilor, Lucian Bode, au garantat deja că metroul va fi făcut din fonduri europene. 

Investiția este una uriașă, de ordinul miliardelor de euro.

Conform unor surse politice, relațiile dintre premierul Ludovic Orban și grupul de la Cluj: Emil Boc, Alin Tișe și Daniel Buda nu sunt dintre cele mai cordiale. Nici relațiile grupului de la Cluj cu ministrul Agriculturii, Adrian Oros, nu sunt bune, iar premierul a avut o remarcă ce poate fi interpretată la vizita de marți de la Cluj spunând: ”Clujul are un ministru în Guvern, pe domnul Adrian Oros, așa că toate problemele pe care i le transmiteți vor ajunge pe masa Guvernului”. Divergențele sunt structurale, în PNL Cluj fiind activă aripa vechilor liberali, condusă de Oros, dar și aripa PDL, condusă de trioul Boc, Tișe și Buda. 

Cel mai recent război a fost la desemnarea listei de candidați la Consiliul Județean Cluj, când premierul l-a vrut pe listă pe vechiul liberal Dorel Secară, consilierul ministrului Adrian Oros, dar Alin Tișe s-a opus și l-a scos de pe listă peste capul premierului, punând alți candidați agreați de el. Între Tișe și Secară (n.red. consilier județean în mandatul 2016 - 2020) au fost dispute dure în Consiliul Județean, după ce Secară nu l-a sprijinit pe Tișe în războiul cu directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo, pe care Alin Tișe îl vrea schimbat. 

Comentarii Facebook