Fostul ministru de Finanțe Eugen Teodorovici a anunțat că va candida la Președinția României în 2024: „Lider te naști, nu te faci”


Fostul ministrul de Finanțe, Eugen Orlando Teodorovici a anunțat că va candida la alegerile prezidențiale din 2024, „Nu e o aroganță și o lipsă de modestie, e un crez puternic”, a spus Teodorovici.

Întrebat ce ar alege între a fi în boardul Băncii Naționale a României sau a fi președintele României, fostul ministru de Finanțe Eugen Orlando Teodorovici a spus că întotdeauna a ales obiective mari pentru români. 

Niciodată nu m-am gândit să fac ceva pentru mine, cu excepția ultimilor 2 ani de zile când am trecut în zona privată și mă gândesc la mine”, a spus Teodorovici. „Dar am un gust amar pentru că îmi doresc foarte mult și simt că de-asta sunt pe acest pământ, pentru a face pentru ceilalți și de-asta aș opta pentru cea mai înaltă funcție în stat și nu cred, ci sper din toată inima ca toți politicienii care pot să conducă țara aceasta să își dorească și să se înscrie în cursa din 2024. Așa ar fi corect pentru români”, a adăugat acesta, potrivit AlephNews. 

Întrebat dacă, astfel, confirmă faptul că va candida la alegerile prezidențiale, fostul ministru a spus că a confirmat „din prima zi în care a făcut pasul către politica românească”.

Am spus că așa e corect, ca un politician care crede că poate face pentru cei din jurul său să își dorească o funcție cât mai sus ca să poată face bine pentru cât mai mulți dintre români. Pentru că altfel, dacă te oprești, înseamnă că e o zonă de confort, în care te mulțumești și că nu ești acel politician de care țara are nevoie”, a declarat Eugen Teodorovici. 

Poate sunt vorbe care par mari sau care pot fi duse în derizoriu pentru că clasa politică în general – din care și eu am făcut parte, nu mă dezic, nu mă ascund – a făcut astfel de gesturi pentru că dădeau bine în fața românilor, spun ce vor românii să audă, în mare parte, și atunci astfel de vorbe sau de gesturi sunt duse în derizoriu”, a încheiat acesta. 


Comentarii Facebook