Fost funcționar în Primăria Chinteni, găsit în incompatibilitate de ANI. A semnat autorizații de construire pentru firme în care îi lucra soția


Zece persoane au fost găsite în incompatibilitate şi conflict de interese de inspectorii de la Agenţia Naţională de Integritate. Printre acestea, se numără și un fost funcționar din Primăria Chinteni.

Lucian Ioan Tomi, fost funcţionar public în cadrul Primăriei Comunei Chinteni din județul Cluj, a fost găsit în conflict de interese administrativ de către ANI. 

Astfel, în calitate de consilier la Compartimentul Urbanism şi Amenajarea Teritoriului, din cadrul aparatului de specialitate al Primarului comunei Chinteni, a semnat o serie de autorizaţii de construire acordate unor persoane fizice/juridice, în baza documentaţiilor tehnice elaborate de  societăţi comerciale în cadrul cărora soţia persoanei evaluate deţinea calitatea de asociat şi administrator.

Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 79, alin. (1), lit. c) şi alin. (2) din Legea nr. 161/2003 coroborat cu prevederile art. 445, alin. (1),  şi art. 463 din O.U.G nr. 57/2019.

Comentarii Facebook