Focurile de artificii publice din Cluj-Napoca vor fi moderate ca zgomot, pentru a proteja animalele de companie


Primarul Emil Boc a declarat că focurile de artificii publice din Cluj-Napoca vor avea un volm redus de zgomot, pentru a proteja animalele de companie.

Trebuie eliminate toate activitățile acestea de utilizare nelegală a petardelor și aici am cerut poliției locale și județului să aplice legea fără menajamente și cu intransigență. 

Trebuie diminuat stresul dinainte de Anul Nou.

Eu cred că se va vedea implicarea poliției așa cum nu ați văzut în anii de până acum. Cred asta.

Am vorbit ca intensitatea focurilor de artificii să fie la nivel moderat. Să nu se facă zgomot, ci mai mult să fie o imagine de sărbătoare, dar fără a avea aceeași intensitate ca și atunci când făceam în centrul Clujului. Am ținut cont de această nuanță, pentru a tempera focul de artificii, dar și pentru a marca acest moment, al trecerii dintre ani”, a spus primarul Emil Boc. 

Iubitorii de animale i-au cerut lui Boc să anuleze focurile de artificii

Iubitorii de animale din Cluj-Napoca îi cer primarului Emil Boc să anuleze focurile de artificii din noaptea de Revelion, pentru că stresează animalele. 

Scrisoare deschisa către primarul Emil Boc si Primăria Municipiului Cluj-Napoca,

Domnule primar Emil Boc,

In numele iubitorilor naturii, ai animalelor, Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului, vă solicită insistent și cu respect să anulati spectacolele cu focuri de artificii din seara de Revelion și nu numai!

Aceste manifestări, precum si cele cu petarde produc zeci de victime umane anual, produc un mare disconfort auditiv si nu mai reprezintă o distracție demna de perioada in care traim.

IN PRIVINȚA BUNĂSTĂRII ANIMALELOR, menționăm că acestea dăunează grav sănătății animalelor sălbatice și mai ales domestice, după cum foarte bine cunoașteți si după cum vi s-a adus la cunoștință în anii trecuți”, au scris iubitorii de animale. Citește mai departe scrisoarea iubitorilor de animale.  

Comentarii Facebook