Florin Cîțu se laudă cu o victorie: Premierul va fi de la PNL. Este o mare victorie ca partidul mai mic să aibă premierul


Premierul interimar Florin Cîțu crede că PNL a obținut o mare victorie în negocierile cu PSD, păstrând funcția de premier.

Aceasta a fost decizia partidului și mergem cu decizia partidului”, a declarat Florin Cîțu, întrebat de ce când USR a pus condiția ca el să nu mai fie premier a fost considerată inacceptabilă, dar când PSD a pus aceeași condiție, s-a făcut această concesie.

Dimpotrivă, eu am propus să se renunțe de două ori la acest mandat (mandatul încredințat lui Florin Cîțu - n.r.), suntem a doua oară când tot eu l-am propus pe dl. Nicolae Ciucă, pentru a debloca aceste negocieri”, a susținut Florin Cîțu.

Astăzi, avem aici o propunere din partea PNL, o propunere de premier cu care noi credem că am deblocat aceste negocieri. Eu zic că este o mare victorie să avem în această coaliție ca partidul mai mic să aibă premierul, este o victorie pentru PNL, și cu siguranță o victorie pentru România”, s-a lăudat Cîțu.

Acesta a negat că renunțarea la propria candidatură ar fi un pas în spate. ”Este o decizie pe care a luat-o PNL după ce am văzut că și în celălalt partid s-a luat decizia de a avea primul premier. Am înțeles din discuții că ar fi acceptată o altă variantă din partea noastră, deși noi n-am pus condiții pentru nicio persoană, nici măcar peste un an jumătate nu punem condiția să nu fie președintele Ciolacu, noi suntem mai indulgenți”, a comentat Florin Cîțu, conform Digi 24.

Acesta a mai spus că premierul va fi de la PNL și că acesta este singurul scenariu. 

Florin Cîțu vrea acum să preia și Finanțele, un  minister vital.

Prima oară am negociat foarte tare, e adevărat, pentru a lua Finanțele și le-am obținut (în guvernul USR). Sper să reușim și acum”, a declarat Florin Cîțu.

Comentarii Facebook