Primăria Cluj-Napoca acordă subvenții de 90% - 100% pentru încălzire. Boc: Facem cu toții economii. Și eu fac asta!


Primarul Emil Boc a spus că vor fi acordate subvenții de 10 milioane de euro la încălzire, pentru cei racordați la sistemul de Termoficare, dar și în cazul celor cu centrale de apartament.

Acesta a spus că subvenția va fi de 47 de milioane de lei, cu 20 de milioane de lei mai mult față de anul trecut. 

Vom avea o subvenție de la Primărie de 46 de milioane de lei, aproape 47 de milioane de lei. Cu alte cuvinte aproape 10 milioane de euro, pentru ca factura la cetățeni să fie suportabilă. Ce înseamnă asta! Prețul de producție a gigacaloriei la sistemul de Termoficare este de 664 de lei, prețul pe care îl plătește populația este de 278 de lei. În alte orașe populația plătește mai mult. La Turnu Severin, populația plătește 372 de lei, la Pitești 385 de lei, la București se vorbea de 1000 de lei. 

Față de ceea ce plătea cetățeanului din Cluj-Napoca, în octombrie 2021, 242 de lei, va avea loc o creștere de 36 de lei, aproximativ 15%. Mai adăugăm și ajutoarele sociale și vor fi oameni care nu vor plăti nimic. 

Pentru persoanele singure subvenția este de… pentru cei care au 2.053 de lei pe lună,  persoană singură, li se decontează până la 100% factura, iar pe membru de familie a crescut nivelul venitului de la 680 de lei, la 1386  de lei. Familiile care au pe membru de familie sub 1386 primesc compensații de la 10% până la 90% pe factură. Vom amortiza șocul pentru cei cu venituri modeste”, a declarat primarul Emil Boc, al Ziua Live. 

La Cluj-Napoca, primesc ajutoare și cei cu centrale de apartament

Subvenții nu se dau numai pentru cei care sunt conectați la sistemul de Termoficare.

Ne mai gândim și pentru cei cu cu centrale de apartament și acordăm ajutoare pentru cei cu venituri mici. Cei care au venituri mai mici de 2053, persoane singure, sau 1386 de lei pe membru de familie vor primi subvenții, de la 10% la 90%”, a declarat primarul Emil Boc.  

Emil Boc a spus că și el face economii acasă

Nu vreau ca nimeni în Cluj-Napoca să stea în frig. Dacă tot suntem o comunitate integrată, haideți să nu uităm pe nimeni și să ne ajutăm în aceste momente grele. Nu vreau să văd în Cluj oameni care să stea în frig. Pur și simplu să nu își poată permite să stea în condiții decente. Fiecare ne mai gândim să facem economie. Mai punem centrala pe un nivel mai mic, mai stingem curentul într-o cameră. Suntem mai atenți. Fiecare face asta acasă. Și eu fac asta. În ansamblu trebuie să fie suportabil ceea ce ajunge până la urmă la factură”, a mai spus Emil Boc.

Comentarii Facebook